Balears 17/06/2013

Agència Tributària avisa informalment al jutge que podria haver-hi errors en l'informe sobre la Infanta

El dossier enviat la setmana passada es referia a 13 propietats venudes els darrers anys per un valor total d'1'4 milions d'euros

Antònia Artigues
1 min

PALMAL'Agència Tributària ha informat avui de manera informal al magistrat instructor del cas Nóos, José Castro, que a l'informe enviat la setmana passada sobre les activitats patrimonials de la Infanta Cristina hi ha errades importants. En concret, fons properes a la investigació asseguren que en aquests moments no es pot confirmar que la Infanta hagi venut 13 propietats per un valor total de 1,4 milions d'euros els darrers anys, tal i com figura al document enviat per l'Agència Tributària als investigadors del cas Nóos.

L'errada, que encara no ha estat comunicada oficialment al magistrat, podria venir motivada per la utilització d'un nombre incorrecte de DNI, que per tant hauria aportat finques i propietats que no eren titularitat de la Infanta. Així, les vendes d'1,4 milions d'euros que figuren al dossier elaborat per dos tècnics del departament que l'Agència Tributària té a Barcelona. El mateix informe també feia referència al total de la facturació realitzada per l'Institut Nóos amb motiu dels Fórums a Balears i València. Es cobraren més de 6 milions d'euros d'ambdues comunitats, i segons l'Agència Tributària el cost real dels esdeveniments va ser només d'un 30% del total. Això significaria que el "benefici" de les operacions estaria per sobre del 60%.

El magistrat instructor, José Castro, ha ordenat avui matí, tot i la informació del possible error de l'Agència, que els registres de la propietat d'Alacant, Arenys de Mar, Horadada i Almagro comprovin l'historial registral de les finques suposadament propietat de la Infanta, per tal d'aclarir tot el que ha succeït.

Per la seva banda, el ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro ha afirmat que desconeix l'informe de les propietats de la Infanta.

stats