Només Menorca surt de la situació de prealerta per sequera

Tot i les pluges i el descens de la demanda, els recursos de les Illes Balears es mantenen en el 56% des del mes d’agost

Tot i les pluges i el descens de la demanda, les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen en el 56% des del mes d’agost. Així, les de Mallorca estan al 56% de la capacitat, mentre que les de Menorca i Eivissa passen del 53 al 55%, ha indicat aquest dimarts la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. A Formentera les reserves estan al 57%, amb una millora de dos punts percentuals.

Així doncs, i segons la Conselleria, la meitat de les unitats de demanda de les Illes Balears continua en prealerta i només la de Menorca ha entrat en situació d'estabilitat.

D'acord amb les dades de l'Aemet, l'octubre ha estat sec a Mallorca i a les Pitiüses i molt sec a Menorca. Quant a les precipitacions interanuals acumulades, hi ha un dèficit de precipitació del 3% a Menorca, mentre que les pluges durant els darrers dotze mesos han estat un 25% més altes que la mitjana a Mallorca i un 4% més altes que la mitjana a les Pitiüses.

La millora de la reserva hídrica a Menorca és deguda a la disminució de la demanda. A Mallorca i a Eivissa, la pressió continua sent elevada a algunes zones, la qual cosa, unida a les poques precipitacions, fa que els recursos es mantinguin en lloc de recuperar-se.

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF