Publicitat
Publicitat

No es farà 'Ibiza Shore': victòria col·lectiva a Eivissa

Victòria de les institucions, empresaris i societat que han fet front comú contra el projecte d'MTV

“La unió fa la força”, “és una victòria del conjunt de la ciutadania” o “ara cal fer pinya per no portar el turisme ‘shore’ que hi ha a Sant Antoni i Platja d’en Bossa” són només algunes de les nombroses reaccions després de conèixer-se aquest divendres la notícia que MTV renunciava a gravar el programa 'Ibiza Shore'.

“A causa d'una sèrie de circumstàncies que no podem controlar, el proper programa de la franquícia ‘Shore’ no tindrà lloc a Eivissa”, afirmava MTV en un comunicat, just la mateixa setmana en què estava previst iniciar el reallity a l'illa amb concursants de Gandia Shore i Acapulco Shore. Aquestes circumstàncies que escapen al seu control no són unes altres que l'oberta oposició de les institucions, empresaris i ciutadans que, des que a principis de juliol van conèixer la intenció de la cadena de traslladar la franquícia a Eivissa, han passat a l'atac amb una intensitat que només es recorda en la lluita contra les prospeccions petrolíferes.

Un dels primers passos va ser una petició ciutadana a la web change.org, que ha aconseguit la friolera de 24.740 signatures en contra d''Ibiza Shore'. “Exigim el boicot total des de les institucions eivissenques i empresaris de la illa a aquest nou programa, i que se'ls denegui qualsevol permís que demanin (i que és obligatori) per gravar als carrers i llocs públics de la illa”, era la declaració d'intencions de ‘Jo no vull Ibiza Shore’.

Les institucions no van trigar a respondre. El Consell d'Eivissa va mostrar el seu rebuig frontal “a la promoció i emissió de programes de cadenes de televisió que aprofiten la imatge turística d'Eivisisa provocant la deterioració d'aquesta” i va assegurar que no només no col·laboraria amb els permisos i la logística, sinó que, a més, intensificaria les inspeccions als establiments que col·laboressin amb 'Ibiza Shore'. L'Ajuntament d'Eivissa, a través de la Regidoria de Turisme, també va comunicar a la productora que estava “totalment en contra de l'enregistrament d'aquest programa per entendre que només incidirà en la imatge negativa de la nostra illa”. Tant Vila com la resta de consistoris de la illa, independentment del seu color polític, van realitzar sengles declaracions institucionals en contra de programes de televisió que “intenten aprofitar-se de la marca Eivissa i deteriorar la imatge de la illa”.

Els empresaris

El següent a passar a l'ofensiva va ser Jaume Torres Roig, empresari i promotor d'activitats turístiques nàutiques. El seu atac va ser més atrevit i va intentar guanyar-li per la mà a MTV registrant la marca d'Ibiza Shore, la qual cosa obligaria a la cadena a haver de canviar de denominació. “Si s'evita l'enregistrament d'un programa cutre, millor que millor. Que MTV escolti a la gent, que ha deixat molt clar que no vol aquest tipus de publicitat negativa”, va assegurar Torres.

Finalment, i no menys important, molts empresaris van donar l'esquena al programa i es van negar a treballar amb ells. És el cas, per exemple, del Catering Francès, que va rebutjar una oferta de MTV en la qual volia contractar els seus serveis per als mesos de rodatge a Eivissa, o l'establiment Bora Bora, en Platja d’en Bossa, que va anul·lar l'autorització que havia subscrit amb la productora Magnolia TV per permetre l'enregistrament en el local. El Grup Matutes i altres empreses d'oci, com Privilege, també li van retirar el seu suport.

Amb tots aquests obstacles i sense suport a l'illa, MTV ha decidit finalment no acceptar el pols. “Hi ha molts Shores més enllà d'Eivissa”, assegura la cadena. La sensació general és de victòria. “Entre tots hem pogut”.