Balears 12/08/2013

Neus Lliteres: "Tenim altres objectius a Cabrera: millorar-ne la gestió i la vigilància"

La directora general de Medi Natural diu que ara l'objectiu és millorar la gestió del parc

A. O.
2 min

El Govern no descarta ampliar el parc de Cabrera en el futur, diu la directora general de Medi Natural, Neus Lliteres, qui també afirma que ara la prioritat és una altra: millorar-ne la gestió, la informació i la vigilància.

Quina és la posició del Govern sobre la proposta d'ampliació del Parc Nacional de Cabrera?

La prioritat és gestionar bé i millorar tots els espais naturals que tenim en l'actualitat. Una vegada aconseguit aquest objectiu, se'n podrà plantejar una ampliació. Aquesta és la posició de la Conselleria. El 45% del territori de les Illes Balears està protegit. No es descarta una ampliació. Es va sotmetre al patronat un estudi que la proposava. Traslladada la proposta a l'autoritat estatal de Parcs Nacionals, la resposta va ser que no tenen intenció d'ampliar-ne cap i tampoc de crear-ne de nous, excepte un d'aprovat.

Aleshores, com es protegirien els fons de coral que estan amenaçats per la pesca d'arrossegament en algunes zones?

Una cosa és ampliar el parc i una altra protegir les zones on hi ha coral i que s'han de preservar. Hi ha una normativa que protegeix aquests fons i hi prohibeix la pesca d'arrossegament a més de cinquanta metres, i que és d'aplicació en aquest cas. Però una cosa no s'ha de mesclar amb l'altra. Aquests llocs quedaran protegits de la pesca d'arrossegament quan el Ministeri dicti la normativa. Ara tenim altres objectius a Cabrera. Millorar-ne la gestió, la vigilància i la informació.

Quanta gent treballa al parc?

Parlam d'una vintena de persones, entre vigilants, patrons d'embarcacions, agents de medi ambient, personal de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), informadors, director i subdirector del parc.

Quin és el nombre de visitants del parc?

Segons la Memòria d'Activitat del Parc, el 2011 va ser visitat per 64.281 persones en vaixells privats i golondrines. Pel que fa al centre de la Colònia de Sant Jordi, va rebre un total de 40.218 visitants.

stats