Neix Mallorca Lliure, una nova eina social per a la sobirania i l'autogestió

Aquesta iniciativa pretén "aconseguir una illa que sigui el millor lloc del món pel que fa a drets i equitat social"

Aquest dijous s'ha presentat Mallorca Lliure, una campanya per reivindicar "una Mallorca justa i digna, que pugui gestionar tots els seus recursos i fer front als reptes de futur sense necessitat de cap tutela". Aquesta iniciativa pretén "aconseguir una illa que sigui el millor lloc del món pel que fa a drets i equitat social".

La plataforma vol dur el tema de la plena sobirania al carrer i al debat públic. Se centra en la idea d'un sobiranisme social i transversal com a eina útil per a la majoria de la població. També  es vol desvincular de discursos identitaris. En aquest sentit, la portaveu Bel Vives ha apuntat que "això no va d'on se sent o ve cadascú sinó de cap a on anam com a poble".

Per la seva banda, la també portaveu Carme Gomila ha afirmat que "Mallorca ha de ser el que els mallorquins vulguin que sigui". Des de la campanya es vol transmetre la idea que ha de ser la ciutadania de l'illa la responsable de gestionar el patrimoni mediambiental i econòmic i del capital social i humà.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF