Balears 19/06/2013

Miquel Nadal confessa el suborn i que Sacresa va dictar les bases del concurs de Can Domenge

L'exvicepresident del Consell de Mallorca admet que l'empresa va pagar i que va fer servir els doblers per la campanya electoral d'UM a l'Ajuntament de Palma

A. Artigues/E. Borràs
2 min

PalmaL'exvicepresident del Consell de Mallorca i exconseller de Turisme, Miquel Nadal, ha lliurat aquest dimecres al tribunal que jutja el cas Can Domenge un escrit de confessió en què admet el suborn de Sacresa i, de fet, reconeix que l'empresa va decidir les bases del concurs públic per a la venda del solar del Consell, tot i que ell en diu "inspirar".

"Em vaig reunir diverses vegades amb l'intermediari de Sacresa a Mallorca, Santiago Fiol, qui em va lliurar diversos sobres tancats que contenien tota la informació precisa i necessària per confeccionar les bases del concurs, informació que jo, al seu torn, remetia únicament i exclusivament al senyor Vicens", confessa Nadal en el breu escrit de dues pàgines, referint-se a l'exconseller insular de Territori Bartomeu Vicens.

L'antic home fort de Maria Antònia Munar, que l'ha acabat de deixar més sola que mai a la banqueta dels acusats, també ha confessat que, a canvi d'haver "inspirat" les bases del concurs, Sacresa va pagar "una quantitat de doblers que va ser lliurada al senyor Vicens, qui, després i amb motiu de finançar la campanya electoral del partit UM a l'Ajuntament de Palma, me'n va lliurar una part".

Nadal afegeix que a final de setembre del 2005 va deixar d'ocupar-se dels temes del concurs i el va assumir Flaquer, amb qui no tenia relacions "fluides". Tot i això, l'antic polític uemita assegura que, pel que sap, Flaquer desconeixia que "Sacresa va ser qui realment va inspirar les bases del concurs".

Munar intenta suspendre el judici

L'advocat de Maria Antònia Munar, José Antonio Choclán, ha intentat sense èxit suspendre el judici de Can Domenge. Ho ha demanat argumentant que si no es feia es cometria frau processal i vulneració del dret de defensa de Munar, després de les confessions de Nadal, Vicens i el propietari de Sacresa, Román Sanahuja.

El misser al·lega que entre els delictes que es jutgen no s'hi inclou el suborn, aparegut després arran de les confessions, i que s'hauria de jutjar a la vegada que els altres perquè està connectat amb el de prevaricació. L'Audiència, però, entén que el suborn ja l'instruirà el jutjat on la Fiscalia ha presentat la denúncia arran de les confessions i que els altres delictes es poden jutjar, de manera que no aturarà el procés.

stats