Nadal comença a Palma amb l’encesa de llums i un concert de Cris Juanico al Born

La revetla de Cap d’Any es farà a dos escenaris: a la plaça de Cort amb ambientació musical i 'street dance' i a la plaça de Joan Carles I amb un concert de Pelillos a la Mar 

L’Ajuntament de Palma ha presentat el Programa de Festes de Nadal, que inclou un total de 111 d’activitats adreçades a totes les edats des d’aquest dijous 23 de novembre i fins al proper 6 de gener amb propostes de música, contacontes, teatre, tallers, dansa, videoart, cinema, màgia i moltes altres.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha convidat tota la ciutadania a participar en les activitats i ha assegurat que "enguany gaudirem d’una de les millors programacions dels darrers anys". Noguera ha anunciat que "la gran festa dels llums és a càrrec de les fundacions Aldaba i Nemo, i es continuarà amb un gran concert de Cris Juanico també al Born per acabar d’arrodonir aquest dia tan màgic per a la ciutat". A més, el batle ha destacat que l’Ajuntament ha descentralitzat activitats a Pere Garau, Blanquerna o els Geranis, com demanaven les patronals de comerç.

La regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade, ha precisat que l’encesa de llums començarà el proper dijous 23 de novembre a les 17.30 h amb l’espectacle 'El Dia i la Nit' de Circ Stromboli i K-Codril a la plaça de la Reina. Posteriorment, a les 19 h a la plaça de Joan Carles I es durà a terme l’encesa de llums de Nadal, que enguany realitzaran la Fundació Aldaba i la Fundació Nemo de manera conjunta. Aquestes dues fundacions varen ser les que obtingueren més vots a l’enquesta ciutadana via la web www.tufaspalma.cat per designar quina associació duia a terme l’encesa. 

En acabar l’acte d’encesa, Cris Juanico oferirà un concert acompanyat de la Coral Infantil i Juvenil de la Universitat de les Illes Balears. Cantaran nadales. El mateix dijous hi haurà també el betlem tradicional i la bústia reial del vestíbul de Cort.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha explicat que també hi haurà activitats de Nadal a les biblioteques, a la Fundació Pilar i Joan Miró i als teatres municipals. Altres àrees com Esports i Igualtat també ofereixen activitats de Nadal per a grans i petits.

Activitats als barris pel Black Friday

Una de les novetats d’enguany és que coincidint amb el Black Friday, dia 24 de novembre, hi haurà animació infantil a les barriades. Així, divendres des de les 18.30 h hi haurà de manera simultània animació al carrer de Blanquerna, a la plaça de Pere Garau i al carrer de Velázquez. Als Geranis es farà una encesa particular amb les bicicletes de Bicipalma a l’activitat 'Vine a Pedalejar!', també a les 18.30 h. El pressupost de Participació Ciutadana per a les activitats dels dies 23 i 24 de novembre és de 17.448,90 euros.

Revetla de Cap d’Any amb Cort i el Born com a escenaris

El programa de Nadal inclou també les activitats de la Festa de l’Estendard (entre el 29 i el 31 de desembre) i la revetla de Cap d’Any. En aquest sentit, enguany la plaça de Cort es recupera com a escenari de la revetla de Cap d’Any amb ambientació musical, 'street dance' i campanades des de les 23 h. Paral·lelament, es farà també una revetla de Cap d’Any a la plaça de Joan Carles I amb les campanades de Cap d’Any i una gran festa fins a la matinada amenitzada per Pelillos a la Mar, DJ Joan Campos i Tormenta Troupe. El pressupost de Participació Ciutadana per a les activitats de les dues places amb motiu de la revetla de Cap d’Any és de 20.152 euros.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF