Les normes
Balears 30/08/2013

Del decret Nadal al Decret Llei de la Platja de Palma

1 min

Decret Llei Nadal

El gener de 2009 el Govern de centreesquerra aprovava inicialment el decret Nadal, que permetia simplificar els tràmits per regularitzar les places turístiques. Durant 6 mesos es podien legalitzar les places alegals.

Llei Barceló

La Llei 4/2010, de 16 de juny de mesures urgents per a l'impuls de la inversió, va ser consensuada per totes les forces polítiques amb representació parlamentària. La norma ampliava el termini per a la legalització de les places turístiques fins a dos anys.

Llei Delgado

La llei 8/2012 de 19 de juliol de Turisme preveu una disposició que permet als establiments turístics que vulguin fer millores unes intensitats d'ús urbanístic que els deixen botar-se les màximes que establia el planejament urbanístic.

El darrer decret llei

Incorpora una sèrie de modificacions urbanístiques per complementar el Pla de Reconversió de la Platja de Palma. Els hotels de zones madures poden augmentar l'altura i s'acceleren dels tràmitis administratius per fer reformes en tot el territori de les Illes.

Reconversió

Per alguns urbanistes, el Decret Llei de la Platja de Palma i els beneficis per als hotels il·legals o amb places irregulars són la renúncia legislativa a una veritable reconversió, que sempre s'havia dit que passava per reduir oferta.

stats