TRIBUNALS

La presidenta del tribunal de Nóos demana a l'advocat de Torres que eviti els acudits

La jutgessa Samantha Romero ha recriminat a Manuel González Peeters la seva actitud durant l'interrogatori d'un testimoni

En la darrera sessió de la prova testifical del judici del cas Nóos s'ha tornat a produir una topada entre la presidenta del tribunal, Samantha Romero, i l' advocat de Diego Torres, Manuel González Peeters. Mentre el misser interrogava Juan Antonio Samaranch, del Comitè Olímpic Internacional, la jutgessa que presideix la Sala li ha recriminat la seva actitud. Romero ha demanat a Peeters que evitàs les facècies i els seus comentaris personals en les seves intervencions durant el judici.

La picabaralla s'ha produït quan Samaranch ha demanat ajuda a l'advocat de Diego Torres per recordar què era el Global Sport Fòrum. El misser ha dit tot d'una: "No sé si em deixaran". González Peeters es referia a la insistència de la presidenta del tribunal, que adverteix sovint als advocats que no poden introduir informació en les seves preguntes i que l'han d'aportar els testimonis. 

En un moment donat, Samantha ha dit que el to de l'advocat l'estava començant a cansar. La jutgessa ha volgut remarcar que la font de la prova és la testifical i són els testimonis qui han d'aportar informació. "Està en el seu coneixement saber-ho o hauria d'estar", ha afegit Romero. 

La presidenta ha pregat al misser que eviti els acudits recurrents referits a aquesta qüestió, que segons ella és jurídica, i que tots haurien de conèixer dins la lògica i pràctica dels tribunals i hauria d'imperar a la Sala. "Li agrairia que no tornàs a fer cap altra observació a no ser que volgués fer alguna al·legació via recurs, cosa que està en perfecte dret de fer", ha dit la jutgessa. 

Una renyada més, de moltes que s'han produït entre la presidenta i l'advocat. Cal recordar, que el tribunal va obrir un expedient a González Peeters, la setmana passada, per dir "idiota" fluixet a l' exbatle de Madrid i exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón quan l'estava interrogant. 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF