Balears 25/08/2013

Un cap de NG: "El TIL just acaba amb la immersió per asfíxia"

Les paraules del vicesecretari d'Acció Política de Noves Generacions de Balears, Sergio Rodríguez, provocaren una allau de reaccions en contra

Ara Balears
2 min

Palma.El vicesecretari d'Acció Política de Noves Generacions de Balears, Sergio Rodríguez, assegurà ahir a la xarxa social Twitter que la vaga anunciada pels docents per a principi de curs no és per motius laborals, sinó que respon "només a la por que s'acabi la impunitat per adoctrinar". El membre de les joventuts del PP, a banda d'acusar els mestres i professors d'adoctrinar, insistí que el decret de Tractament Integrat de Llengües, conegut com a TIL, "no afecta ni els sous, ni les hores, ni les prestacions" del col·lectiu docent. "Només acaba amb la immersió -lingüística- per asfíxia", i "aquí està elquid de la qüestió".

Les paraules escrites en castellà del també coordinador de l'àrea política de Noves Generacions a Palma provocaren una allau de reaccions en contra a la xarxa social, en què s'advertí que el jove havia fet públic l'objectiu real del polèmic decret de llengües: posar punt final a la immersió en català amb l'excusa d'introduir l'anglès en l'ensenyament de matèries no lingüístiques.

En defensa de Rodríguez sortí el diputat del PP, Antoni Camps, qui recalcà que el TIL "neix per fomentar l'anglès i, com a conseqüència, elimina la immersió". Segons el popular, "no va en contra de la nostra llengua". Camps, però, davant les crítiques que rebia, acabà defensant que el que havia dit el membre de les joventuts "és el que deim tots en públic i ben fort", referint-se al PP. No és cap "animalada", hi insistí, i "compartesc tot el que ha dit", sentencià el portaveu parlamentari d'Economia dels populars.

Camps, al 'jaleo'

A tot això, la consellera d'Educació i Cultura, Joana Maria Camps, que ha rebut darrerament moltes crítiques dels sindicats i plataformes educatives i de l'oposició per la seva 'desaparició' de l'escena pública quan hi ha una vaga convocada per a l'inici del curs escolar i bona part de la comunitat educativa està revoltada, es deixà veure ahir a les festes de Ferreries (Menorca), on seguí el tradicional jaleo .

stats