Munar reconeix que ha "tingut temps millors" en el retorn als jutjats

L'expresidenta del Consell de Mallorca no aclareix si ha pactat amb la Fiscalia i nega responsabilitat en dos contractes adjudicats irregularment

Maria Antònia Munar ha negat cap tipus de responsabilitat en els suposats contractes irregulars (per valor de 60.000 euros) que el Consell de Mallorca va signar amb l'empresa Minser l'any 2006, quan n'era presidenta. Munar ha reconegut la seva firma en els documents, però ha assegurat que en desconeixia el contingut. Segons fonts jurídiques, Munar ha admès que, en el seu moment, autoritzava aquest tipus de contractacions, però que, actualment, les desaprovaria, un cop que s'ha adonat de la quantitat d'irregularitats comeses.

Tot i que la seva firma figuri en el document, Munar ha insistit que eren altres funcionaris qui s'encarregaven de les contractacions. En aquest sentit, ha apuntat a la responsabilitat de la seva fillola Maria Lluïsa Tortella, qui va ocupar el càrrec de responsable del Centre d'Investigacions i Tecnologies Turístiques de les Illes Balears ( CITTIB). L'antigament totpoderosa política també ha negat conèixer els empresaris implicats en la trama i haver participat en cap reunió relacionada amb la seva contractació. Davant les sospites de la Fiscalia, que considera que els doblers no van anar destinats a pagar treballadors, sinó a finançar UM, Munar ha negat també conèixer-ne cap informació.

Respostes evasives

La declaració de Munar no aclareix si té tancat cap pacte global amb la Fiscalia tal com asseguraven avui alguns mitjans. En sortir del jutjat, un periodista li ho ha demanat directament i la seva resposta ha estat un lacònic "estic presa". Quan li han preguntat com es trobava, l'expresidenta del Parlament ha respost "som viva" i "he tingut temps millors". Fonts jurídiques han assegurat que dins la sala tampoc s'ha abordat el suposat pacte.

Munar ha abandonat els jutjats de l'avinguda d'Alemanya escortada per la Policia Nacional i  ha tornat a la presó de Palma, d'on feia gairebé dos anys que no sortia. L' expolítica compleix una pena d'11 anys i mig de presó per dos casos de corrupció, però dilluns està convocada a un nou judici relacionat amb el cas Voltor. Munar estarà acompanyada de bona part de la cúpula d' UM, a qui la Fiscalia reclama uns 436.000 euros públics que haurien estat desviats al partit.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF