Munar torna a l'Audiència de Palma pel cas Son Oms i el cas Studio Media

El tribunal ha assenyalat una vista prèvia el pròxim 29 de novembre 

L'expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, tornarà a l'Audiència de Palma el pròxim dimecres 29 de novembre a les 10 hores. Munar, que compleix pena de presó des de fa quatre anys i mig, serà excarcerada per assistir a dues vistes prèvies pel cas Son Oms i pel cas Studio Media. El seu nou misser, Gaspar Oliver, mirarà d'arribar a un pacte amb la Fiscalia.

En el marc del cas de Son Oms, la Fiscalia Anticorrupció acusa Munar de presumptes delictes de tràfic d'influències, prevaricació i blanqueig de capitals en la requalificació urbanística d'uns terrenys de Palma. Segons el Ministeri Públic, hauria afavorit des del seu càrrec una empresa en què tenia un interès directe.

També l'acusen de tràfic d'influències per haver influït, presumptament, d'altres funcionaris o autoritats per propiciar la requalificació, segons informà Efe al gener. El fiscal Juan Carrau sol·licita per a Munar una pena de 6 anys de presó, una multa de 2,5 milions d'euros i el decomís de 246.000 euros més –que constitueixen una cinquena part dels doblers percebuts per afavorir l'esmentat negoci.

En el cas Studio Media, Carrau demana set anys de presó per a Munar i la mateixa condemna per a l'exvicepresident del Consell, Miquel Nadal. Els acusa dels delictes de prevaricació administrativa, frau a l'Administració, tráfic d'influències i falsedat en document oficial per l'adjudicació de la gestió de la ràdio insular Ona Mallorca a l'empresa Studio Media Comunicació.

La darrera vegada que Munar va seure al banc dels acusats, confessà que havia cobrat 4 milions d'euros per la requalificació dels terrenys de Can Domenge. 

EDICIÓ PAPER 17/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF