Mor el fundador i president del Grup Piñero, Pablo Piñero

La seva filla, Encarna Piñero, assumirà la direcció del conglomerat turístic

El fundador i president del Grup Piñero, Pablo Piñero, ha mort aquesta matinada a Palma als 76 anys.

El conglomerat turístic familiar, amb seu a la capital balear i que agrupa a les cadenes Soltour, Bahía Príncepe, Hotels Piñero i la plataforma Coming2, ha anunciat la mort del seu fundador en un comunicat.

"Pablo Piñero (Mula, Murcia, 1941) va dedicar la seva vida a la companyia que porta el seu cognom, fundada en la dècada de 1970 i que avui ocupa posicions de lideratge en el segment de sol i platja a nivell internacional", destaca.

Recorda també que la seva trajectòria al capdavant del grup i la seva contribució al sector turístic balear i nacional li van fer mereixedor de guardons com la Medalla al Mèrit Turístic del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme (2015) i el de la de la Cambra de comerç de Mallorca (2009), entre uns altres. D'altra banda, va ser un dels empresaris que més fermament es va oposar a la implantació de l'ecotaxa en el primer Pacte de Progrés.

El passat 28 de juliol, el conglomerat va anunciar el nomenament la seva filla, Encarna Piñero, com a consellera delegada i nova CEO del grup. La promoció va formar part del procés de relleu generacional previst en el protocol familiar establert el 2012.

Encarna Piñero és llicenciada en Economia per la Universitat Sant Pablo CEU, MBA pel IE i compta amb un cicle de Desenvolupament de lideratge i Adreça de Persones Otto Walter

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF