Publicitat
Publicitat

OBITUARI

Mor Paquita Bosch i Capó, impulsora del moviment escolta a Mallorca

El 1985 va fundar, al costat de Magrinyà i Garau, el Grup Blanquerna

Paquita Bosch, impulsora del moviment escolta a Mallorca, ha mort aquest dimarts a CalviàEl Grup Blanquerna ha manifestat el seu pesar per la defunció de qui el 1985 va fundar l'entitat, al costat de Climent Garau i Josep Maria Magrinyà

Paquita Bosch i el seu espòs, Josep Maria Magrinyà i Brull (Barcelona, 1921-Palma, 2014), van impulsar el moviment escolta a Mallorca, un projecte en el qual l'educadora va estar implicada entre 1965 i 1977, ha recordat el Grup Blanquerna en un comunicat.

El 1985 va fundar, al costat de Magrinyà i Garau, el Grup Blanquerna, destinat a promoure l'estudi i la reflexió sobre la realitat nacional de Mallorca, i la formació dels joves des d'una perspectiva cristiana i de progrés.

El 1986 Bosch va formar part del secretariat a les Illes Balears del II Congrés Internacional de la Llengua Catalana i posteriorment va formar part de l' Obra Cultural Balear.

Paquita Bosch va rebre el premi d'actuació cívica de la Fundació Carulla, el premi Maria Ferret (2003) i una menció d'honor en els premis 31 de Desembre.

A més, va rebre el reconeixement de l'actual Grup Blanquerna en el marc de la celebració del 30è aniversari de la fundació, que es va commemorar l'octubre del 2015 a Sant Francesc, a Palma.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF