OBITUARI

Mor Andreu Ripoll i Muntaner, investigador espacial mallorquí que té un asteroide amb el seu nom

Va treballar amb la NASA i l'ESA i era membre de l'Acadèmia Astronàutica Internacional

L'investigador espacial Andreu Ripoll i Muntaner (Barcelona, 1933-Palma 2017) ha mort aquest diumenge dematí a la Clínica Planas de Ciutat. El funeral se celebrarà aquest dilluns a les 20 hores l'església de Santa Creu de Palma.

L'any 2010, l' Observatori Astronòmic de Mallorca va batejar un asteroide que havien descobert amb el nom de 228133 Ripoll, en honor a aquest investigador espacial nascut a Barcelona però de família mallorquina. 

Ripoll, enginyer de formació, va treballar per a l'Agència Espacial Nord-americana ( NASA) i va participar en els programes Apollo, Skylab i Apollo-Soiuz (1968-1975). També va treballar per a l'Agència Espacial Europea ( ESA), la qual li va encarregar la creació del Centre Europeu d'Astronautes ( EAC) de Colònia (Alemanya). També era membre de l'Acadèmia Astronàutica Internacional.

L'asteroide Ripoll du el seu nom per la seva contribució al desenvolupament de l'astronàutica i la investigació de l'espai. L'asteroide va ser descobert el 20 d'agost del 2009.

Les institucions també reconegueren la seva tasca. El 2001 va rebre el premi Ramon Llull i l'any 2010 li atorgaren la medalla d'or del Consell de Mallorca.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF