Montserrat Berini, nova directora general de Transparència i Bon Govern

El consell de Govern nomena Guillem Fullana com a secretari general de Cultura, Participació i Memòria Democràtica i confirma Marta Fuxà al capdavant de Política lingüística

El Govern ha nomenat Montserrat Berini com a nova directora general de Transparència i Bon Govern. Berini havia ocupat, fins ara, la Secretaria General de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. La Consellera de Presidència, Pilar Costa, és qui ha proposat el seu nom com a nova directora general, ja que amb la remodelació que viu el Govern, ha assumit la direcció general, que fins fa unes setmanes pertanyia a Cultura.

En la roda de premsa posterior a Consell de Govern, Costa ha assegurat que el Govern s'ha "autoimposat" una " exigència ètica" que ha de ser "el més elevada possible". La portaveu de l'Executiu ha defensat el currículum de Berini i el seu "coneixement profund" de l'Administració. En relació al nomenament i als canvis que sacsegen el Govern, Costa ha volgut apuntar que s'està actuant amb "absoluta humilitat" per " reforçar els mecanismes de transparència" i control de la ciutadania.

Després dels cessament de Miquel Gallardo al cap de Transparència com a conseqüència de la crisi de contactes de MÉS, Costa ha apuntat que és necessari "unificar criteris per garantir l'estricte compliment" de la transparència i la legalitat.

Berini també havia ocupat el càrrec de directora insular de Règim intern del Consell de Menorca entre 2007 i 2009 i de secretaria general de Turisme i Treball entre 2009 i 2011.

Remodelació a comptagotes

Pel que fa al nomenament del nou equip de Cultura, Participació i Esports, i així com havia avançat l'ARA Balears aquest matí, s'ha designat Guillem Fullana com a secretari general de la conselleria i ha confirmat Marta Fuxà com a directora general de Política Lingüística, que es manté al càrrec.

Encara quedaran vacants les places de director general de Cultura, cap de gabinet, director de l'Institut de la Llengua i la Cultura ( ILLENC), gerent de l'Orquestra Simfònica de les Balears i la nova Direcció General de Participació i Memòria Democràtica. La nova consellera de l'àrea, Fanny Tur, necessita, segons ha explicat Costa, més temps per conèixer la conselleria i, en breu, farà les noves propostes. A Memòria Democràtica, MÉS per Mallorca volia que fos Gallardo qui ocupés el càrrec de director general, però, finalment, Tur el va descartar.

Fullana va ser director general d'Indústria de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia entre els anys 2007 i 2011. Abans, entre 1999 i 2003, va ser coordinador de la mateixa direcció general. Fuxà és llicenciada en Filologia Catalana i funcionària de carrera del cos de professors d'ensenyament secundari. Entre 2009 i 2015 ha presidit Acció Cultural de Menorca.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF