Montoro condiciona el nou finançament a la formació d'un govern a Catalunya

El ministre d'Hisenda no convocarà el Consell de Política Fiscal i Financera fins que la Generalitat no tingui un nou executiu 

Montoro ho deixa clar: no es debatrà sobre finançament autonòmic fins que no hi hagi govern a Catalunya. El ministre d'Hisenda ha assenyalat aquest dimecres que no convocarà el Consell de Política Fiscal i Financera sense saber qui hi haurà al capdavant de la Generalitat, ja que les eleccions del 21-D "són molt importants per a aquesta comunitat i per a tot Espanya". 

En declaracions informals a periodistes després de la commemoració del 39è aniversari de la Constitució, Montoro ha recordat que va ser el PSOE el que va voler aprovar un calendari perquè es presentàs un nou model de finançament abans del 31 de desembre d'enguany. D'aquesta manera, es responia a la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, que l'ha acusat de no complir amb el seu compromís de presentar un nou pla de finançament abans que acabi l'any. 

Montoro ha recordat que la setmana que ve es reunirà amb el comitè tècnic i que dia 28 de desembre hi haurà un altre comitè preparatori del pròxim Consell de Política Fiscal i Financera, que es convocarà a partir de gener. El ministre ha dit que en aquestes reunions es treballa en els "continguts" que proposen les comunitats i que ell es manté "expectant", tot i que ha ironitzat que "en 40 anys d'estat autonòmic no ens ha anat malament". 

També ha posat èmfasi en la importància de les eleccions a Catalunya i ha remarcat que és fonamental que "els independentistes perdin la majoria per poder avançar". El ministre ha recordat que la "solidaritat interterritorial" són "l'ocupació i les pensions" i que la distribució ha de ser "no entre territoris sinó entre espanyols". 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF