Molta solemnitat a l’ofrena floral al rei En Jaume

El fort cordó policial apagà bastant els ànims entre una trentena de nacionalistes espanyols i defensors de la catalanitat cultural de Mallorca

L’ofrena floral d’entitats i institucions a l’estàtua del rei Jaume I va transcórrer ahir en un entorn regat per la solemnitat i, també, alguns crits encreuats entre una trentena de nacionalistes espanyols i defensors de la catalanitat cultural de Mallorca.

El fort cordó policial apagà bastant els ànims, ja que els manifestants es trobaven separats per més de cinc metres. Així i tot, se sentiren alguns crits d’un costat i de l’altre mentre les entitats i els partits polítics feien l’ofrena floral a l’estàtua del rei En Jaume.

Hi hagué representants de totes les formacions polítiques, membres de la corporació local, del Consell Insular de Mallorca i diputats del Parlament, llevat de Podem, que aquesta setmana ja havien anunciat que, en tractar-se d’un acte monàrquic, no volien participar a l’ofrena al rei En Jaume.

Fou així com en l’acte protocol·lari, enguany presidit pel batle de Palma, José Hila, diverses entitats i representants dels partits polítics, acompanyats per la Banda de Música de Palma, varen fer entrega de les respectives corones florals a l’estàtua en homenatge al rei Jaume I en commemoració de la festa de l’Estendard.

Avui se celebra la històrica festa de l’Estendard, que commemora l’entrada a Palma de les tropes del rei Jaume I el 31 de desembre de 1229. L’inici de la festa està previst per a les 10 h a la plaça de Cort i tot seguit es col·locarà l’Estendard Reial de la Conquesta de Mallorca i de la Cimera del Rei Martí. A les 10.30 h tindrà lloc la missa concelebrada a la Seu. I a les 12 h serà l’inici de La Colcada, de Pere d’Alcàntara Penya, a càrrec de Miquela Lladó i els al·lots de l’Escola de Música i Danses de Mallorca a la plaça de Cort, que, malgrat les obres del voladís, sí que rebrà la festa de l’Estendard.

Després del discurs del batle de Palma, es duran a terme el lliurament de les medalles d’or i el nomenament del nou fill il·lustre al Saló de Sessions de l’Ajuntament.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF