Publicitat
Publicitat

"Al Molinar, port petit" diu que el club ha de mantenir les dimensions

Reclamen a les autoritats i a la directiva del club que respectin la tipologia i la història de la zona

Les entitats ciutadanes que impulsen la campanya "Al Molinar port petit" han demanat avui al Club Marítim i a les autoritats que tinguin en compte que qualsevol projecte que es pugui impulsar per reconvertir la instal·lació ha de mantenir les dimensions de l'actual port, respectar la tipologia i el passeig tradicional.

Així ho han manifestat avui matí les entitats Plataforma Salvem el Molinar, ARCA, GOB, Vogar i Ciar, Federació d'Associacions de Veïns, Amics de la Terra i Greenpeace. Per tots aquests col·lectius, ha estat molt significatiu que l'Ajuntament de Palma digués amb contundència que la desproporció del projecte elaborat per la directiva del club marítim no es podia acceptar a la ciutat, però ara consideren important fer feina per consensuar un port "que s'adapti a l'entorn, als seus ciutadans, sense fer les encimentades que es pretenien", han assegurat.

Segons els veïns i ecologistes, els promotors han parlat de la seguretat com si fos una "excusa per poder fer un macroport. La seguretat no és un argument en si mateix. Un port petit és tan o més segur", han assegurat. Han reclamat també que tingui una estètica i una "visual" amables de l’entorn marí. Les entitats han recordat que el Club Marítim del Molinar és el més antic de Mallorca, amb gairebé 100 anys d'història.

El Club Marítim pretenia fer una ampliació que entrava 300 metres dins la mar, que els seus directius justificaren per la necessitat de vendre grans amarraments i així no pagar entre els socis el manteniment de la instal·lació, que es troba en mal estat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF