Miquel Vidal no es mou del guió i secunda la 'carta blanca' dels barons a Rajoy

El president del PP balear destaca que amb l'abstenció d'onze diputats socialistes n'hi hauria prou per formar govern

Suport total del PP balear a Mariano Rajoy. El president de la formació a les Balears, Miquel Vidal, ha fet costat a la decisió del comitè executiu del partit, que ha tingut lloc aquest dimecres a Madrid, de donar total llibertat al president espanyol en funcions perquè negociï un pacte d'investidura amb Ciutadans i Coalició Canària (CC) "de la manera que consideri oportuna". Segons ha explicat Vidal a l' ARA Balears, la trobada s'ha duit a terme en un clima de cordialitat absoluta i els barons que hi han intervingut, Vidal entre aquests, ho han fet per subratllar el suport a Rajoy i la necessitat de formar un govern i sortir del bloqueig institucional en què es troba l'Estat des de fa gairebé un any.

Vidal ha confirmat que, en la trobada, no s'han discutit les sis condicions imposades per Ciutadans per iniciar les negociacions, si bé ha assenyalat, a títol personal, que si depengués d'ell "les acceptaria" perquè, ara mateix, segons ha afirmat, la prioritat és formar govern. Tot i així, ha afegit que "cal matisar" alguna de les condicions, especialment l' eliminació dels aforaments, perquè això requeriria reformar la Constitució i, per tant, necessitaria el suport, com a mínim, del PSOE. En canvi, s'ha mostrat totalment d'acord amb l'exigència de separar automàticament del càrrec tot imputat per corrupció. Vidal ha afegit que és el tipus de matís que volen introduir en el codi ètic del PP balear, que actualment tracta tots els imputats de la mateixa manera. La nova direcció autonòmica del partit ja va avançar que estudiarà flexibilitzar el codi per evitar que batles investigats per qüestions administratives quedin exclosos de la vida política.

En mans del PSOE

Vidal s'ha unit a les veus del seu partit que reclamen al PSOE que faciliti la investidura de Rajoy per posar fi al bloqueig polític. Ha destacat, en aquest sentit, que si s'aconsegueix pactar amb Ciutadans i Coalició Canària, només caldrien onze abstencions socialistes per donar el sus a la legislatura. L'exbatle de Santanyí considera que si Pedro Sánchez donàs llibertat de vot als seus diputats, aquesta xifra s'assoliria a bastament.

Vidal també ha assegurat que no ha tingut temps per xerrar amb Rajoy, ni tan sols de manera breu, d'altres temes.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF