CAS IBATUR

Miquel Nadal admet que va prevaricar en una peça del cas Ibatur

Al judici hi han assistit l'exdirectiva d'IB3 Àngela Seguí, el cineasta David Carreras, l'exdirector general de Promoció Turística Juan Sastre i l'arquitecte Vicent Mulet i ha conclòs amb un acord de conformitat

L'exconseller de Turisme Miquel Nadal (Unió Mallorquina) ha comparegut una altra vegada aquest dimecres davant el tribunal per una peça separada del cas Ibatur, que investiga una sèrie de contractacions públiques presumptament irregulars. Nadal ha admès que va cometre un delicte de prevaricació en tres contractacions realitzades el 2009 per beneficiar determinades empreses de manera arbitrària. S'ha conformat, per això, amb una pena de 7 anys d'inhabilitació.

A la vista oral, que ha conclòs amb un acord de conformitat de totes les parts, també hi havien estat citats l'exdirectiva d'IB3 Àngela Seguí, el cineasta David Carreras, l'exdirector general de Promoció Turística Juan Sastre i l'arquitecte Vicent Mulet. 

Sastre també ha admès que va prevaricar, i ha acceptat la mateixa condemna que Nadal. Tant Nadal com Sastre, malgrat tot, tan sols han admès un dels delictes que els atribuïa la Fiscalia Anticorrupció. Mulet i Seguí també han acceptat penes d'inhabilitació, i l'acusació contra Carreras, finalment, ha estat retirada. 

Segons l'escrit d'acusació, dels fiscals d'Anticorrupció Juan Carrau i Miguel Ángel Subirán, Nadal es concertà amb Sastre amb la intenció de beneficiar diverses empreses de manera arbitrària atorgant contractacions públiques. Atribuïen a tots dos tres delictes de frau a l'administració pública, tres delictes de prevaricació administrativa i un delicte de frau en les subvencions "per haver destinat fons públics ocultant-ne la destinació i falsejant les condicions per obtenir-los".

Seguí, que en aquell moment (2008-2009) era directora del diari digital 'Ciutat.es', hauria convençut Nadal i Sastre perquè contractassin directament els seus serveis amb l'objectiu de col·locar a la seva pàgina web diversos cartells publicitaris d'Ibatur. Uns mesos després que aquests enllaços publicitaris haguessin aparegut al digital, es formalitzà l'expedient per un import de gairebé 70.000 euros, una quantitat que els fiscals consideren "molt més alta que les tarifes habituals per a aquest tipus de publicitat".

Anticorrupció va atribuir a la periodista un delicte de frau a l'Administració Pública i va demanar per a ella un any de presó.

Per saber-ne més: 2,4 milions d'euros públics a les butxaques de Carreras

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF