ELECCIONS MUNICIPALS

Es Migjorn Gran, el bipartidisme literal

El municipi més petit de Menorca triarà entre la continuïtat del PSOE o el canvi cap a un ajuntament del PP

O PSOE o PP. Els migjorners afronten les eleccions del 24 de maig com un dilema: o apostar per la continuïtat del PSOE al capdavant de l’Ajuntament, o instar al canvi i propiciar un govern del PP. Al municipi més petit de Menorca no cal fer travesses sobre pactes posteriors, aliances i conjunció de programes. Es Migjorn Gran viu un bipartidisme literal, amb només dues candidatures aspirants a governar el poble.

Pere Moll, l’actual batle socialista, aspira a la reelecció. Ho fa després d’un mandat relativament tranquil, excepte algunes polèmiques urbanístiques en bona part promogudes per qui ara és el seu rival a les urnes, el popular Ramon Verdú. Des del PP han interposat fins i tot una denúncia contra Moll, acusant-lo d’atorgar llicències urbanístiques amb informes tècnics en contra, però la querella no ha tingut recorregut fins ara, tot i la insistència dels populars. De fet, l’any passat es va saber també que el candidat del PP havia hagut de pagar una multa per una infracció urbanística.

Amb aquest tema de fons, i amb les penúries econòmiques pròpies d’un municipi petit que té com a principal font d’ingressos el nucli turístic de Sant Tomàs, la campanya es presenta incerta. Fins fa uns mesos, El Pi aspirava a presentar llista al municipi i havia optat per l’exbatle del PP Andreu Moll. Finalment, la formació no va trobar prou gent per confeccionar la llista i en va desistir. D’aquesta manera, els nou regidors del Migjorn Gran es dividiran entre dos partits: PSOE i PP. Ara, el PSOE en té cinc i el PP, quatre. Les urnes hauran de dir si aquesta situació es capgira o si el municipi més petit de Menorca continua en mans dels socialistes.

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF