Mig centenar de persones contra una Constitució "d'herència franquista"

El comitè en defensa de la república protesta davant la Feixina

Mig centenar de persones s'ha concentrat aquest dimecres per protestar contra la Constitució. La crida, organitzada pels Comitès de la Defensa de la República (CDR) a Mallorca, tenia com a objectiu criticar "el caràcter d'herència franquista" que té la Constitució del 78 i manifestar-hi la disconformitat, ja no en el text en si mateix, sinó també en l'aplicació d'alguns dels articles.

De fet, el polèmic 155 hi ha estat present. A la concentració també s'hi lluïa algun cartell demanant la llibertat dels presos polítics. Cal recordar que la CDR neix com una iniciativa política arran de l'actuació repressiva de l'Estat al Principat.

Segons els concentrats, la Constitució té un planejament "desfasat". Han destacat l'àmbit territorial, on creuen que ha quedat "demostrat". "Nosaltres el que volem és un procés constituent que involucri tota la societat per transformar això", han expressat des del CDR. Asseguren, a més, que amb el pas del temps s'ha fet "evident que l'Estat neix en fallida" i que des de la seva redacció, la Constitució "no satisfeia moltes inquietuds". En aquesta direcció, remarquen que es tracta "d'un projecte de les oligarquies espanyoles d'herències franquistes".

La concentració s'ha organitzat a un lloc simbòlic: la Feixina. Es va escollir "com a símbol en presència als nostres carrers del feixisme".

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 14/10/2018

Consultar aquesta edició en PDF