Publicitat
Publicitat

Metges del Món alerta: unes 20.000 persones no tenen atenció sanitària normalitzada a Balears

Metges del Món Illes Balears ha denunciat que entre " 15.000 i 20.0000 " persones no tenen una atenció mèdica normalitzada, un any després de l'entrada en vigor de la reforma sanitària , per la qual cosa n'ha demanat la derogació, perquè és " injusta , ineficaç , perillosa i èticament injustificable " .

Metges del Món ha fet balanç de l'any de la posada en marxa del Reial decret 16 /2012, que va deixar sense targeta sanitària immigrants en situació irregular i que ha suposat , segons l'ONG , "un canvi de model sanitari" , ja que ja passat de ser " universal i gratuït" a estar " vinculada a la condició d'assegurat " .

El vicepresident de Metges del Món Illes Balears , Miguel Reyero , ha afirmat en roda de premsa que durant aquest any l'atenció sanitària a un important grup de persones afectades " ha estat deficient " i en molts casos " inexistent" .

L'organització ha documentat uns 240 casos a l'Arxipèlag de persones amb malalties cròniques greus , com epilèpsia , diabetis , cardiopatia o malalties respiratòries , que no gaudeixen d' una atenció bàsica garantida , fet que pot posar en " perill la seva salut i la seva vida " .

Metges del Món ha sol·licitat al Govern balear que adopti la pràctica d'altres comunitats autònomes , com Galícia , Castella- Lleó , Andalusia o Navarra , que mantenen l'atenció sanitària universal i gratuïta per a tota la ciutadania .

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF