POLÍTICA
Balears 06/06/2013

Mesquida irromp al debat de la successió de Rubalcaba al PSOE

Presentarà dimarts la plataforma amb què vol atiar el debat un mes abans del comitè federal on es parlarà de la successió

Efe
1 min

MadridEl polític mallorquí Joan Mesquida presentarà el proper dimarts la plataforma amb què vol atiar el debat polític, just un mes abans que el PSOE faci un comitè federal en què alguns barons poden demanar a la direcció una data per a les primàries o un congrés extraordinari.

Mesquida encara no aclarit si es postularà a la cursa per decidir el candidat socialista a la presidència del govern espanyol, però l'exdirector general de la policia i la Guàrdia Civil presentarà el seu projecte mig any després d'irrompre al debat intern del PSOE, en un moment de polèmica sobre la successió.

Ara encara hi ha veus que posen en dubte el lideratge de Rubalcaba, encara que el suport públic que ha rebut del president andalús, José Antonio Griñán, ha permès apaivagar les demandes. Com a mínim fins el comitè federal del juliol.

Segons un comunicat emès aquest dijous Mesquida dirigeix una plataforma formada per un grup de ciutadans de diferents sensibilitats polítiques que han deixat enrere "la indignació" i han optat per donar passos per "construir alternatives i idees". "Volem deixar part del problema i començar a formar part de la solució perquè Espanya torni a ser un país del qual estar-ne orgullosos", diu el comunicat.

Mesquida ja va dir al seu moment que volia impulsar el debat al partit per apropar-lo a la societat, però sense personalismes ni enfrontar-se amb res ni amb ningú. Mesquida havia estat conseller d'Hisenda del primer Govern balear de Francesc Antich, director general d'infrastructures de Defensa amb José Bono, i secretari d'Estat de Turisme.

stats