El Govern balear exigeix mesures contra el frau en les tarifes dels viatges organitzats que no penalitzin els residents

El conseller Pons proposa l'aplicació d'un servei d'inspecció més exhaustiu

El Conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha afirmat aquest dilluns dematí que el Govern balear treballarà per combatre el frau de les tarifes dels viatges organitzats que es declaren al Ministeri, de manera que no es penalitzi el descompte dels residents

Segons els diferents membres de la Mesa del Transport Aeri, presidida pel conseller Pons i que ha reunit representants de la Cambra de Comerç, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) i l' Associació d'Agències de Viatges de les Illes Balears (Aviba), la mesura per lluitar contra el frau en els viatges organitzats penalitza els residents, ja que estableix uns preus màxims sobre els quals aplicar el descompte. Per això, han convingut en la necessitat d'insistir a Foment que cal revisar els criteris establerts.

Cal recordar que el Govern de les Illes Balears ja va demanar la paralització d'aquest nou sistema per tal de poder estudiar altres tipus de mesures per evitar el frau, com és l'aplicació d' un major control i d'un servei d'inspecció més exhaustiu. Aquestes mesures, segons Pons, serien molt més eficaces i no tindrien efectes negatius en el preu dels desplaçaments dels residents.

En aquest sentit, la Conselleria ha elaborat un informe en el qual s'inclouen propostes concretes per posar en pràctica la lluita contra el frau. Entre aquestes, destaca el desenvolupament d'una eina tecnològica que ha de permetre realitzar el seguiment i les inspeccions, a més de  la implantació d'un sistema de facturació en el qual quedi desglossat el preu de cada concepte de paquet, per tal que tot quedi perfectament identificat.

D'altra banda, el conseller ha explicat que l'informe redactat per sol·licitar una tarifa plana en els vols interinsulars està a punt i s'ha lliurat a Foment. Així, quan arribi la resposta des de Madrid, Pons ha afirmat que  "ja estarem en condicions de fer la petició formal davant de Brussel·les" per tal de concloure la tramitació necessària. 

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF