Publicitat
Publicitat

EDUCACIÓ: CONFLICTE A LES AULES

Devers 7.000 persones marxen per l'Educació a Mallorca

La protesta ha superat les expectatives dels organitzadors i ha sumat noranta milions de passes per l'ensenyament

Tot i que l'Assemblea de Docents havia registrat 2.500 inscripcions a la Marxa per l'Educació, quan la protesta ha passat aquest migdia per Santa Maria ja hi participaven devers 3.000 persones i quan ha arribat a Palma ja eren devers 7.000, les que s'hi havien sumat. S'hi han anat apuntant més participants a mesura que avançava. Els organitzadors han qualificat d'èxit la convocatòria i han assegurat que, entre tots els participants, han fet noranta milions de passes per l'educació.

La caminada ha començat a les deu del matí al parc de l'IES Berenguer d'Anonia d'Inca, amb unes 700 persones, però força més s'hi han afegit a Binissalem, a Consell i a Santa Maria, on els marxaires han aturat per dinar. Als pobles hi havia avituallaments per als caminadors i un centenar de voluntaris han participat en l'organització. Han arribat a Palma cap a les sis de l'horabaixa i la protesta ja era deu vegades més gran que no havia començat.

Miquel Àngel Tortell, de l'Assemblea de Docents, ha assegurat a l'agència Efe que la protesta ha complert els objectius de mobilitzar la població en defensa "d'un sistema d'educació pública, inclusiva i en català" i ha demostrat "que la Conselleria està sola en el seu model". Els qui han fet la caminada sencera han recorregut 31,8 quilòmetres, des de l'IES Berenguer d'Anoia d'inca fins al Parc de les Estacions de Palma.

L’organització ha rebut la col·laboració d’Unió de Pagesos i la cooperativa Coanegra, que han proporcionat menjar. De fet, Unió de Pagesos hi aporta una tona de taronges que s'han repartit a les paradetes d’avituallament de Binissalem i Consell. Al passeig del Born, a partir de les 18.00, s'ha llegit una Declaració en defensa de l’educació, que presentaren aquest dijous tretze entitats de la comunitat educativa, i hi ha tocat el grup Taverners.