Més de 200 alumnes de Secundària i Primària participen en el lliurament dels premis Consumópolis

El concurs té per objectiu sensibilitzar els infants i joves sobre la importància de consumir de manera conscient, crítica, solidària i responsable

Més de 200 alumnes de Primària i Secundària i una desena de professors han participat en el lliurament de premis de la dotzena edició del concurs escolar Consumópolis, que té té per objectiu sensibilitzar els infants i joves sobre la importància de consumir de manera conscient, crítica, solidària i responsable.  
 
L’acte ha tingut lloc en el Palma Aquàrium i hi han assistit la consellera de Salut, Patricia Gómez; el conseller d’Educació i Universitat, Martí March; el director general de Consum, Francesc Dalmau, i batles o representants municipals dels pobles on s’ubiquen els centres educatius guanyadors i els que han estat més participatius.
 
El concurs, que enguany té per lema  'Internet: en fas un ús responsable?', consta de dues parts. Una primera, via web, en la qual els equips fan un recorregut per la ciutat de Consumópolis, en el qual han de resoldre diferents proves de caràcter lúdic i pedagògic, i una segona part que consisteix en un treball en equip. Enguany els alumnes han creat un blog.
 

Equips guanyadors i centres més participatius
  • Els guanyadors del concurs escolar Consumópolis 12 a la comunitat autònoma de les Illes Balears, que passaran a la final estatal són:
  • En el nivell 1 de participació, de tercer cicle d’Educació Primària: l’equip Es Figueral, del CEIP Pare Bartomeu Pou d’Algaida (Mallorca).
  • En el nivell 2, de primer i segon d’Educació Secundària Obligatòria: l’equip Top5, del Col·legi Sant Josep Obrer II de Palma (Mallorca).
  • En el nivell 3, de tercer i quart d’Educació Secundària Obligatòria: l’equip Noesasuntotuyo, de l’Institut Pasqual Calbó i Caldés, de Maó (Menorca).

 
Així mateix, han estat premiats com a centres més participatius en nombre d’equips:
 

  • El CEIP Inspector Joan Capó, de Felanitx (Mallorca), amb 14 equips.
  • El CEIP Pare Bartomeu Pou, d’Algaida (Mallorca), amb 12 equips.
  • El CEIP Punta de n’Amer, de sa Coma, Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca), amb 6 equips.
  • Els premis per als equips d’alumnes guanyadors són una tauleta tàctil i un diploma de reconeixement per a cada un dels alumnes que formen l’equip. Els docents coordinadors que han classificat el seu equip com a guanyador han rebut també una tauleta tàctil, igual que els tres centres més participatius, que també n’han rebuda una.

 
Tots els alumnes que han acabat les dues parts del concurs i que no han guanyat han rebut com a premi de participació un USB, un tassó ecològic i un diploma de participació.

EDICIÓ PAPER 11/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF