Més d'un 60% dels propietaris de pisos de lloguer vacacional opten per vendre si no poden regular la seva activitat

L'associació de lloguer turístic Aptur ha fet una enquesta a 750 propietaris de Mallorca

"El Govern no ha solucionat els problemes d'accés a l'habitatge, la realitat no es correspon amb les previsions de l'administració", declara la gerent d'Aptur, Maria Gibert, arran dels resultats d'una enquesta que ha fet a 750 propietaris de Mallorca.

L'enquesta assenyala que més d'un 60% dels propietaris que no aconsegueixen regularitzar la seva activitat de lloguer vacacional opten per vendre els immobles. Un 90% de les vendes es fan a ciutadans estrangers, la majoria dels quals són europeus.

"És un moviment que es detecta principalment a Palma", assenyala Gibert, i que, segons el president de l'associació, Joan Miralles "era previsible". Miralles explica en un comunicat que aquesta és la conseqüència d'una legislació molt "dura contra el lloguer turístic". 

L'enquesta d'Aptur fa una referència especial al cas dels propietaris que feien el lloguer turístic a través de la Llei d'arrendaments urbans abans que entràs en vigor la modificació de la Llei turística que va deixar enlaire la regulació de la seva activitat.

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 20/10/2018

Consultar aquesta edició en PDF