Publicitat
Publicitat

Més de 300 persones se solidaritzen amb els detinguts per l'1-O

L'entrada de Can Alcover ha quedat col·lapsada per la gran afluència de l'acte organitzat per la plataforma Avançam

La indignació per les detencions a diversos alts càrrecs del govern català i vàries persones vinculades al referèndum i la confiscació de paperetes per l'1-O d'aquest dimecres dematí arriba a Palma. Can Alcover ha acollit un acte organitzat per la plataforma Avançam, que ha gaudit d'una gran afluència, amb 300 persones pel cap baix, entre les quals hi havia diversos membres del Parlament, el Consell insular i els ajuntaments; tots dels partits de MÉS i Podem. 

"Sabem que a Can Alcover s'està cometent un acte il·legal, i amb molt d'orgull", ha subratllat Jaume Mateu, president de l' Obra Cultural Balear (OCB), que també ha participat en l'organització de l'acte. "No tenim por!", ha clamat, abans que els crits d'"Independència!" inundàssin la sala.

Clam per la "desobediència"

"Indignació", "estupefacció" i "rebuig": aquestes són les paraules que més ha repetit el president de la plataforma, Miquel Oliver, davant allò que ha anomenat "estat de setge dictatorial" que "pateix el poble català". En contrapartida, ha reclamat "llibertat d'expressió" i "poder votar" abans de llegir un manifest en forma de carta dirigida als batles i a les batlesses del Principat i també a la Fiscalia General de l'Estat. El discurs ha fet èmfasi en la "utilització partidista i interessada de la justícia" i la necessitat de "desobeir" davant d'aquest escenari.

"Els països més desenvolupats no han dubtat a votar", ha prosseguit Oliver, amb referència a Gran Bretanya o el Canadà, i ha denunciat la utilització del pretext de la "llei" per defensar la macrooperació policial llançada avui per l'estat espanyol que ha assegurat que emmascara una "resposta desmesurada i antidemocràtica". 

La formació ecosobiranista ha emès un comunicat aquest mateix dimecres horabaixa en què ha expressat la seva solidaritat amb els encausats per l'organització de l'1-O i ha qualificat de "cop d'estat" la intervenció de la Guàrdia Civil a vàries dependències de la Generalitat i les detencions a diversos alts càrrecs, funcionaris i altres persones relacionades amb el referèndum. "Ens preocupa i denunciam que s'hagi suspès de facto l'autonomia catalana sense cap llei o sentència que ho avali", ha afegit.

La mobilització ha prosseguit a Cort.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF