Balears 13/10/2013

Més de 1.500 persones "fan camí" per l'educació a Menorca

Les famílies tornen a convocar per divendres jornada d'aules buides

Maria Josep Ferri
2 min

Es Mercadal.Més de 1.500 persones secundaren ahir la marxa reivindicativa 'Junts fem camí per l'educació', convocada per la Federació de Pares i Mares d'Alumnes de Menorca "a favor de la qualitat de l'escola sostinguda amb fons públics i del consens en la definició de les polítiques educatives" i "contra la manera autoritària de fer política del Govern".

Bona part dels participants, prop de 800, es va decidir a realitzar el trajecte a peu des dels diferents municipis fins al Mercadal, on va culminar la jornada amb un dinar popular. La resta va formar part d'una caravana de turismes abillats amb cartells a favor d'un "acord per l'educació".

Hi havia professors, alumnes i gent solidaritzada amb la causa, però sobretot pares i mares que no es cansaven de demanar "diàleg i consens" per abordar una qüestió d'Estat com és l'educació. "No estem en contra del TIL, però sí de la manera com es vol aplicar. No es poden fer les coses així, no es pot pretendre implantar un nou model educatiu d'avui per demà i per la via de la imposició", explicava una família del Mercadal.

La mateixa idea, però amb major contundència, la defensava un pare de Ciutadella: "Estem fins als nassos d'aguantar imposicions feixistes. Un tema com aquest requereix una implantació progressiva i consensuada, i no via decret", va assenyalar.

No aturaran

Ha transcorregut gairebé un mes des que es va iniciar la vaga indefinida, ara en procés de redefinició, i els ànims estan lluny de refredar-se. "Si es pensen que aturarem, que callarem, poden esperar asseguts", advertia un professor de Ferreries que estava visiblement molest per les maneres amb les quals la Conselleria d'Educació havia abordat els darrers contactes mantinguts amb el comitè de vaga.

Indignació que també expressava Josep Castells, president de la FAPMA, la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Menorca: "Hi ha hagut zero moviments per part del Govern i, per això mateix, no podem quedar de braços creuats davant d'unes polítiques educatives sense cap base pedagògica". Al mateix temps, un professor del Migjorn en feia una lectura positiva, de tot plegat: "El moviment ha crescut, s'ha expandit", raonava, "i ja no es tracta d'una mobilització sectorial, sinó d'una mobilització social".

Aules buides

A la "mostra de determinació i solidaritat" d'ahir, la seguirà aquesta setmana un dia d'aules buides, sense alumnes, també a proposta de les associacions de pares i mares de Menorca. Serà el proper divendres, 18 d'octubre. La idea és que se sumin a la crida els mestres i professors, fet que ahir no confirmaren els membres de l'Assemblea de Docents de Menorca. "Aplaudim la iniciativa de les famílies, però no podem dir res fins que no ho posem en comú amb les assemblees de Mallorca, Eivissa i Formentera", comentaren.

I és que, segons sembla, a partir d'ara l'estratègia del col·lectiu docent serà coordinar al màxim els moviments entre les quatre illes, per tal d'aprofitar els esforços i continuar defensant una educació de qualitat.

stats