SERVEIS SOCIALS

Més de 2.600 menors en exclusió social han rebut ajuda de la Caixa

El programa CaixaProinfància rep la col·laboració de 13 entitats a Mallorca

L'Obra Social la Caixa, mitjançant el seu programa CaixaProinfància, ha atès 2.618 infants i adolescents vulnerables a Mallorca durant el 2016.

El mateix programa, creat per donar resposta a les necessitats de menors d'entre 0 i 18 anys en situació d'exclusió social, també ha beneficiat 1.588 famílies mallorquines.

"L'objectiu de CaixaProinfància és trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares i fills i promoure accions enfocades al desenvolupament social i educatiu, tant els més petits com de les seves famílies", ha informat l'entitat aquest dilluns en un comunicat.

CaixaProinfància treballa el reforç educatiu (logopèdia, psicomotricitat, reforç individual, equipament escolar i aula oberta); també l'educació no formal i l' esbarjo, amb campaments i activitats d'estiu i centres oberts; i la promoció de la salut, amb alimentació i higiene infantil, ulleres i audiòfons.

Aquest projecte inclou, a més, tallers familiars i teràpies grupals o individuals.

Durant l'any passat, el pressupost del programa va ser d' 1.298.583 euros per a activitats a Mallorca.

A més de Palma, el projecte es desenvolupa a les principals ciutats espanyoles, com Barcelona, Madrid, Bilbao, Màlaga, Múrcia, Sevilla, Saragossa, Santiago de Compostel·la i Santa Cruz de Tenerife, i la previsió és que enguany el programa ampliï el seu àmbit d'actuació a més zones i/o barris desfavorits de tot el territori espanyol.

Entitats col·laboradores

CaixaProinfància rep la col·laboració de 426 entitats socials que treballen en xarxa i que s'encarreguen d'atendre de manera directa les famílies, prioritzar les ajudes i fer el seguiment de cada cas. A les Balears, el programa disposa de 13 entitats col·laboradores coordinades per EAPN Balears.

En el projecte, també s'hi impliquen ajuntaments, escoles i centres de salut "per donar una resposta global i integral a les necessitats dels infants i de les seves famílies".

"Totes aquestes organitzacions actuen amb la premissa que els nins i les nines d'avui són els adults que formaran la societat de demà, per la qual cosa l'atenció a la infància és determinant per aconseguir el seu benestar, però també per construir una societat més justa, equitativa i cohesionada", afirma la Caixa.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF