Publicitat
Publicitat

Més de 35.000 euros invertits en la reforma integral del servei d'emergències de la Policia Local

Una gran pantalla que emet en directe allò que passa als punts estratègics de Palma, nous equips informàtics i una tercera línia del 092 són alguns dels elements amb què s'ha materialitzat la inversió

Una gran pantalla que ocupa quasi tota una paret per oferir un servei de seguretat ciutadana més eficaç i que emet en directe les imatges de tot allò que passa als punts estratègics de la ciutat, amb geolocalització inclosa de les telefonades, provinents de les 80 càmeres repartides per Palma. Inevitablement, també evoca amb facilitat la profecia de George Orwell a la seva obra més coneguda. Monitors intel·ligents, equips informàtics nous a la sala d'atestats policials i a la dels operaris de les tres línies del servei 092, una de les quals és nova, també formen part de la reforma integral de la línia d'emergències de la Policia Local de Palma, que l'any passat va atendre més de 125.000 trucades telefòniques i van realitzar-se més de 90.000 serveis.

Nova sala, noves cadires, nous vehicles: més elements amb què s'ha materialitzat la significativa inversió –de 35.000 euros– que ha duit a terme l'executiu de Cort durant aquests dos anys de legislatura i que han presentat aquest dimarts al quarter de Sant Ferran la cap de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, i el batle de Palma, José Hila.

Totes aquestes reformes han de permetre tenir un coneixement més precís i exhaustiu dels punts on es produeixen les incidències que els operatius del servei registren. Al mateix temps, s'hi estableixen les prioritats de cada cas. En una altra pantalla de la sala d'emergències s'hi reflecteix la posició al mapa de Palma de la darrera comunicació de les patrulles. D'aquesta manera, la sala pot coordinar amb exactitud les patrulles disponibles i les incidències que entren. Amb vista al pròxim gener, es preveu que apareguin a les grans pantalles tant les incidències com la posició de les patrulles en temps real.

Hila, a pocs dies de cedir la batlia a Antoni Noguera, ha mostrat agraïment a la feina de la Policia Local durant el temps que ha encapçalat la gestió municipal. "Esperam que cada vegada tingui més mitjans", ha conclòs el batle. Pastor, per part seva, ha destacat el seu " compromís" amb la millora del servei d'emergència de Palma i el temps de resposta, que ha de ser el resultat de la millora tècnica que s'està duent a terme.

Corrupció policial

Pastor, preguntada per la corrupció policial que ha deixat cicatrius al cos, ha assegurat que ajudaran als membres de la Policia Local amb la seva defensa quan "ells tinguin la raó i no siguin culpables", ja que "estem aquí per a ajudar-los". En total, s'ha parlat de nou persones enjudiciades en la causa i amb mesures cautelars. D'aquestes, Pastor ha dit que se'ls han aplicat mesures cautelars administratives i se'ls ha suspès de feina i sou. Als agents investigats als quals no se'ls ha aplicat cap tipus de mesura estan treballant a les seves unitats i llocs de feina. "Prou tenen ja amb una imputació com per a castigar-los més", ha conclòs la regidora.