MÉS per Menorca demanarà la dimissió de Bauzá i Antich si voten a favor d’aplicar el 155 a Catalunya

Els menorquinistes també volen que els dos senadors compareguin de manera urgent per explicar la seva actuació al Senat

MÉS per Menorca demanarà la dimissió de José Ramón Bauzá i Francesc Antich si voten al Senat a favor d’aplicar l’article 155 a Catalunya a final d’aquest mes, quan la Cambra de representació territorial dugui al ple la feina de la Comissió General de Comunitats Autònomes amb les mesures proposades pel govern espanyol.

El diputat menorquí  Nel Martí ha afirmat que tant Bauzá com Antich "haurien de respectar la voluntat del Parlament de les Illes Balears", que s’ha mostrat contrari a l’aplicació del 155 al Principat. Martí ha sentenciat que, en cas que siguin incapaços de votar d’acord amb la veu majoritària del Parlament, "haurien de dimitir".

En qualsevol cas, MÉS per Menorca demana la compareixença urgent dels senadors perquè expliquin la seva posició i vot, i si aquest darrer respon a la voluntat de la majoria del Parlament de les Illes Balears o al criteri dels seus partits.

Modificació del reglament 

MÉS per Menorca ja va presentar una proposta de rectificació del reglament del Parlament (article 189.3 i 4) per canviar el sistema de designació dels senadors autonòmics. En aquest sentit, la proposta preveu que hagin de ser elegits "per la majoria favorable de les tres cinquenes parts dels diputats de la Cambra" i no amb criteris partidistes. Això garantiria que els posicionaments del Parlament fossin respectats pels senadors i que aquests no defensassin els interessos dels partits, sinó que actuassin d’acord amb la veu de la majoria dels ciutadans i ciutadanes de les Balears.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF