Publicitat
Publicitat

Els signants de la petició per eliminar els cavalls de les festes a Menorca traslladen la iniciativa al Govern Balear

El moviment 'No més festes. No més patiment' presenta 6.718 signatures en contra de la participació dels cavalls a les festes patronals menorquines en considerar que els animals són maltractats

El grup 'No més festes. No més patiment' ha anunciat que aquesta setmana posarà a disposició de la conselleria balear de Medi Ambient les 6.718 signatures reunides mitjançant la plataforma Change.org. La intenció d'aquest moviment és suprimir la participació dels cavalls a les festes menorquines. En concret, la proposta traslladada a l'executiu autonòmic demana 'el final o solució del maltracte animal en les festes de Menorca'. 

Els ideòlegs del moviment argumenten que "els cavalls estan sotmesos a un elevat estrès una vegada entren a la plaça del poble en qüestió per realitzar el tradicional Jaleo, ja que hi ha centenars de persones sota els efectes de l'alcohol". Els sol·licitants van més enllà i asseguren que "alguns cavalls cauen desplomats a causa de les elevades temperatures, esforç físic i l'estrès provocat". A més a més, 'No més festes. No més patiment' afegeix que "els cavalls són empesos i sacsejats mentre el genet l'exigeix al màxim per efectuar bots. I tot, amb un mossegador a la boca de l'animal que li provoca ferides i problemes de respiració". 

El col·lectiu incideix en reiterades ocasions en l'estrès amb el qual acaben els cavalls les festes, considerades de "llarga duració". D'altra banda, denuncien la perillositat d'aquests animals perquè "algunes caigudes de cavalls s'hi han produït damunt de nens i cal recordar que estem parlant d'exemplars de 500 quilos". Per tot plegat, els demandants insten al Govern a entendre la problemàtica i que tinguin en compte el patiment dels cavalls, deixant de costat els interessos turístics o econòmics derivats de la seva participació en unes festes patronals. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF