Publicitat
Publicitat

Menorca deixa en mans de Cespa-Adalmo la gestió de Milà

La unió temporal d'empreses ha estat l'oferta millor valorada

El Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca -format pel Consell insular i els vuit ajuntaments- ha adjudicat a la unió temporal d'empreses formada per Cespa Gestió de Residus SA i Adalmo SL el contracte per a la gestió, durant 25 anys, del servei públic de tractament, valorització i eliminació de residus en l'abocador de Milá.

Segons han informat avui fonts d'aquest organisme -format pel Consell insular i els vuit ajuntaments de Menorca- l'oferta presentada per aquesta UTE va ser la primera classificada dels quatre licitadors que van optar a l'adjudicació. Cespa-Adalmo va obtenir una qualificació de 96,39 punts; la UTE formada per Setec, Copasa i Guadaira, 93 punts; Juan Mora, 85,73; i la UTE Fomento de Construccions i Contractes-Antonio Gomila, SA, 85,05. Les instal·lacions de Milá han estat gestionades per l'empresa Juan Mora SA des de 1995 i amb l'adjudicació d'aquest nou contracte finalitza una concessió que es trobava en precari des d'abril de 2010.

El nou concessionari ha d'escometre actuacions urgents consistents en el segellat i restauració de l'abocador de Milà II, a iniciar en un termini d'un mes a explicar des de la data de signatura del contracte. També ha de reparar la "cel·la III", amb dos mesos per a la redacció del projecte i cinc mesos per a la seva execució. Al mateix temps compta amb un termini de tres mesos per a la redacció del projecte de les obres de millora de la planta de tractament i 18 mesos per a la seva execució.

Amb el propòsit d'incentivar l'execució d'aquestes obres s'han previst dues tarifes per al tractament dels residus: una més econòmica, de 29,10 euros/tona des de l'inici de l'execució del contracte fins que es donin per finalitzades, es posin en servei les millores tècniques propostes i es comprovi que el rebuig de residus destinat a l'abocador no supera el percentatge d'obligat compliment, inicialment del 50 per cent.La segona tarifa, de 38,47 euros/tona, s'aplicarà una vegada comprovat el compliment aquests requisits.

Des del Consorci de Residus de Menorca han destacat que el nou contracte "aposta clarament per potenciar el reciclatge dels residus per evitar que siguin dipositats a l'abocador de Milà i així perllongar la seva vida útil". La junta de govern del consorci ha acordat organitzar una campanya de sensibilització dirigida a la població de Menorca per a la separació dels residus en els habitatges i tancar els cicles dels materials.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 22/10/2017

Consultar aquesta edició en PDF