Societat
Balears 19/08/2013

MÉS per Menorca, contra l'obligació de presentar el cerificat de residència

Demana al Ministeri de Foment que assumeixi el cost de l'emissió de cada certificat per viatjar

Europa Press
1 min

MaóLa coalició PSM MÉS per Menorca ha criticat aquest matí l'obligació de presentar el certificat de residència a les Illes Balears per obtenir la bonificació del 50% en la compra de bitllets d'avió i vaixell. De fet, el proper dia 1 de setembre ja farà un any des de la seva implantació. Segons el diputat Nel Martí, "l'únic que ha ocasionat a companyies, agències i usuaris ha estat més gestions, més burocràcia i més despesa".

Martí, així mateix, ha expressat que encara que l'objectiu inicial de la mesura és "bo" (evitar el frau), no ha resultat la millor solució. "L'alternativa d'implantar de manera completa el sistema SARA de verificació en línia de la residència hauria evitat tants embulls i incomoditats", ha defensat l'econacionalista.

D'aquesta manera, MÉS per Menorca critica que, un any després, les companyies no hagin pogut incorporar el sistema SARA, "ja que causa problemes d'identificació i de protecció de dades". Així que la major part de ciutadans "continua necessitant el paper" que certifica la seva residència a l'Arxipèlag balear.

Per això, el diputat menorquí Nel Martí ha presentat una proposició no de llei al Parlament balear en la qual rebutja "el retard en la implantació completa del SARA i les conseqüències que se'n deriven per als residents illencs".

D'altra banda, Martí ha recordat que modificar la normativa que estableix i regula l'obligació de presentar el certificat de resident pot tardar mesos, així que reclama a Foment que assumeixi de manera transitòria les taxes per l'emissió de cada certificat de resident per viatjar.

stats