SUCCÉS

El capellà del Mercadal: "Estam cansats d'haver de fer fora parelles que mantenen relacions dins la capella del Santíssim"

"Des de fa molt de temps veim coses inquietants al santuari del Toro"

El capellà de Mercadal, Joan Tutzó, està indignat. Al santuari del Toro de Mercadal preocupa la falta de civisme d'alguns visitants. Els darrers anys n'hi han vistes de tots els colors. Tutzó explica que han hagut de fer fora  parelles que mantenien relacions a l'interior de la capella del Santíssim. Tot plegat, una sèrie de despropòsits que conviden a pensar, a parer de Tutzó, "en una crisi de valors i educació, estretament lligada a les dificultats econòmiques de la societat". 

Desapareix la medalla que cobreix la Mare de Déu del Toro

El santuari del Toro de Mercadal, a més, va patir dissabte el robatori d'una medalla que lluïa la Mare de Déu del Toro. Aquesta ermita, situada al cim de la muntanya més alta de Menorca, és un dels indrets més reclamats pels turistes, perquè s'hi poden obtenir unes imatges de l'illa úniques, a banda de contemplar tres quartes parts de l'orografia menorquina.

El capellà Joan Tutzó assegura que "no em sorprèn absolutament res. Des de fa molt de temps veim coses inquietants al santuari". La desaparició de la medalla ha caigut malament al poble, ja que, tal com apunta Tutzó, "és una qüestió sentimental; la medalla no té valor, no està feta ni d'or ni de plata. A propòsit d'això, no s'ha interposat denúncia davant la Policia. El capellà ha anunciat que "avui o demà tornarem a tenir medalla, la restaurarem immediatament".

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF