Balears 13/08/2013

'Ultima Hora Menorca' desapareix i s'integra al 'Menorca Diario Insular', en mans del Grup Serra

Les dues empreses editores fan pública la fusió de les dues capçaleres en un sol diari a finals de setembre

ARA Balears/EFE
2 min

PalmaEditorial Menorca i Hora Nova (Grup Serra), empreses editores de Menorca Diario Insular i Ultima Hora Menorca, anuncien avui, en un comunicat conjunt, que han arribat a "un acord d'integració dels seus recursos per a la publicació d'un únic diari a l'illa". Així doncs, només quedarà la capçalera del Menorca Diario Insular, tant l'imprès com el digital, en mans del Grup Serra.

Aquest acord, validat pels òrgans de propietat i administració de les dues empreses, implica que Hora Nova SA es converteixi en l'accionista majoritari d'Editorial Menorca SA i que, a finals de setembre, Ultima Hora Menorca aturi la seva activitat. "A partir d'aquest moment -informen-, s'inicia una via d'integració dels recursos humans i tècnics de les dues societats per a la posada en marxa d'un nou projecte editorial que sumaran els seus principals actius a la capçalera de Menorca Diario Insular".

Acomiadaments

Les dues empreses periodístiques destaquen que "aquest procés permetrà reduir costos en les àrees de producció, edició, impressió i distribució, fins ara separats, i contribuirà a desenvolupar un producte periodístic de més amplitud i consistència". El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) explica que aquest procés ja ha comportat nou acomiadaments a Menorca Diario Insular i diversos més, que podrien arribar a nou més, a la plantilla de l'Ultima Hora Menorca.

"Amb aquest acord serà possible l'aplicació d'un canvi tecnològic i la introducció de nous sistemes per impulsar el redisseny i la modernització del diari Menorca, que mantindrà la seva personalitat insular i veurà accentuada la seva dimensió regional en incorporar-se al Grup Serra", expliquen les dues empreses editores. Es justifiquen dient que han hagut de deixar de competir a causa de la crisi, que afecta especialment la premsa escrita.

"Aquest procés de confluència i integració constitueix un exemple d'entesa i plena voluntat per donar respostes encertades davant l'actual situació d'extrema complexitat que demana plantejaments innovadors. Tot això, des de la iniciativa i la capacitat dels professionals a qui es confia aquesta responsabilitat", remarca el comunicat.

Per Editorial Menorca i Hora Nova, l'acord "constitueix un extraordinari repte empresarial, editorial i tecnològic" i "conclourà amb l'oferta en el mercat, el proper mes de setembre, d'un únic producte periodístic renovat, elaborat amb criteris de rigor formatiu, pluralitat, independència i llibertat d'expressió, eixos inspiradors de les publicacions escrites i digitals", subratllen.

stats