Matas a Ramis: "Mem, no tindries una feina per a la meva dona?"

La dona de l'expresident declara que no podia saber si la seva feina era efectiva i que no havia de respondre davant ningú

L'hoteler Miquel Ramis, propietari de l'hotel Valparaíso, ha admès que es va sentir "compromès" però no "pressionat" per l'expresident Jaume Matas per donar feina a la seva dona, Maite Areal. "Meam, no tindries una feina per la meva dona?", ha declarat que li va demanar l'expresident i exministre, amb qui es va sentir compromès perquè n'era amic. La feina la hi va donar, 42.000 euros l'any per cercar clients i difondre l'hotel, per fer de relacions públiques, unes que Ramis assegura que no controlava si es feien o no, tot i que també ha acabat dient -contradient-se- que al cap d'un any li varen rescindir el contracte perquè no havia complert amb allò que n'esperaven.

Ramis ha declarat aquest dilluns que contractar Areal va ser un favor a un amic, Matas, que hauria fet encara que no fos president de les Illes Balears. La Fiscalia, en canvi, ha aportat un bon gruix de factures per fer evident que tan el PP com les conselleries del Govern Matas eren clients habituals del Valparaíso. El fiscal intenta demostrar que el contracte a Areal era, de fet, un suborn al llavors president i per això li reclama una multa de 9.000 euros.

La dona de Matas, per la seva banda, ha dit que ella no contractava, just parlava de l'hotel, de manera que no sabia si finalment hi anaven o no. Es a dir: no pot dir si la seva feina de relacions públiques servia per a res i, a més, no havia de respondre davant ningú.

Areal ha declarat que donava a conèixer l'hotel als cercles en què es movia, però també ha admès que quan era a Madrid no va fer mai cap presentació sobre l'hotel. D'entrada no ha volgut dir a qui donava a conèixer l'hotel "per no perjudicar-los", però quan el fiscal hi ha insistit ha citat noms com Eduardo Zaplana i la fundació Kovacks.


EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF