Balears 08/10/2016

Melis-Cursach obrirà una mostra l’agost de 2017

El centre treballa en la divulgació d’artistes locals

M. Barceló
2 min
El turisme tingué una especial benvinguda a Capdepera, tal com s’expressa en aquesta imatge de Biel Flaquer, en què un xot saluda unes estrangeres dins un 600.

CapdeperaUna part de l’obra fotogràfica de Biel Flaquer es podrà veure l’estiu de 2017 al Centre Melis-Cursach en el marc del cicle d’exposicions L’estiu de Can Melis. El 4 d’agost l’encetarà la mostra de fotografia dedicada a Biel Flaquer i estarà oberta durant un mes, segons explica la directora de l’Arxiu Municipal, Maria Massanet. “Cada estiu, de maig a setembre, es presenta un conjunt de cinc exposicions, una de les quals se centra en l’obra d’un autor gabellí vinculada a les festes. En el cicle de 2017 estarà dedicada a Biel Flaquer Terrasa”, informa la responsable de l’Arxiu.

Massanet apunta que Biel Flaquer és un autor interessant pel fet que “es tracta d’un fotògraf aficionat amb molta formació, i gran part de la seva recopilació no és només una mirada de fotos, sinó un reportatge de la història de Capdepera”. “En una època actual en què la imatge es precipita, l’obra d’en Biel ens mostra 60 anys d’història del municipi”, subratlla la responsable de l’Arxiu Municipal.

El Centre Melis-Cursach esdevé un dels referents més importants de la comarca de Llevant que treballa de manera especial els valors culturals de Capdepera donant difusió a les obres d’autors locals que treballen o han treballat en diferents camps artístics.

Quant a l’exposició sobre l’obra de Biel Flaquer, des del Centre Melis-Cursach es pretén oferir una mostra de fotografies amb dos vessants: per una part, oferir una projecció d’una representació del cabal de fotografies sobre arquitectura, valorant els grans canvis urbanístics que ha sofert Capdepera en els darrers temps i que en Biel retratà: oficis, esports, festes... amb 200 o 300 negatius; i d’altra banda, es positivaran entre 30 o 40 fotografies a mida gran.

L’evolució del poble

“El llenguatge artístic [de Biel Flaquer] és molt important, però també es podrà percebre l’evolució topogràfica de Capdepera. A més, la mostra ens oferirà la perspectiva d’un excursionista molt actiu”, avança Maria Massanet, que destaca el volum enorme de negatius que caldrà classificar i catalogar perquè una gran quantitat d’imatges del Capdepera de la segona meitat del segle XX passi a formar part d’un espai important de l’Arxiu Municipal.

L’obra fotogràfica de Biel Flaquer se suma a la de Toni Flaquer i Jaume Tous. Totes estan catalogades amb prismes semblants i un mateix objectiu: permetre a les noves generacions de gabellins gaudir de velles estampes del municipi com a manera de valorar els canvis que ha sofert Capdepera en poc més de mig segle.

stats