Matas demana la suspensió de l'entrada a la presó mentre es tramita l'indult

L'indult ja l'havia sol·licitat el 8 de novembre. Manca saber si l'Audiència el deixarà evitar la presó mentre no es resol

L'advocada de l'expresident Jaume Matas ha lliurat aquest dimecres a l'Audiència de Palma l'escrit en què demana que se'n suspengui l'ingrés a la presó mentre no es resolgui la petició d'indult presentada al Ministeri de Justícia. Encara que es va fer públic que havia estat just ahir que Matas havia demanat l'indult, en realitat ja havia registrat la petició dia 8 del mes passat a la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears.

La petició registrada avui, doncs, és la sol·licitud de suspendre l'execució de la condemna arran de la denegació, ahir, per part de l'Audiència, del recurs que l'expresident havia presentat en contra de la decisió del tribunal de fer-lo entrar a la presó, encara que està condemnat a manco de dos anys i no té antecedents penals.

L'advocada de Matas ja va dir ahir que confiava que li concedirien la suspensió de l'entrada a la presó mentre es tramitava l'indult perquè l'Audiència ja havia actuat així en l'altre condemnat conjuntament amb Jaume Matas, el periodista Antonio Alemany. En el judici, el primer del macrocàs Palma Arena, l'expresident fou condemnat a nou mesos i un dia de presó per tràfic d'influències per afavorir amb 480.000 euros de contractes públics a dit l'home que li escrivia els discursos, Alemany.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF