Publicitat
Publicitat

Pedro Horrach: "Menteix Matas i menteix la seva dona"

El fiscal ha acabat l'acusació contra l'expresident amb unes contundents conclusions

El fiscal Pedro Horrach ha confirmat aquest dimecres la seva petició de multa de 9.000 euros per suborn per a l'expresident del Govern balear Jaume Matas per pressionar un hoteler perquè contractàs la seva dona, tot i que no havia de fer cap feina. Ha afirmat que en el judici ha quedat palès que "menteix Matas i menteix la seva dona". En el seu informe final davant el jurat que des de dilluns jutja Matas a l'Audiència de Palma, Horrach ha enumerat una quinzena de proves que demostrarien que la contractació de la dona de Matas, Maite Areal, com a relacions públiques de l'hotel Valparaíso va ser "una inversió privada per captar doblers públics".

El fiscal ha insistit que Areal no va fer cap feina real per a l'empresa que la va contractar només perquè era l'esposa del llavors president del Govern i exministre de Medi Ambient. També ha dit que just va ser acomiadada després de cobrar 42.000 euros durant tot el 2007 perquè Matas no va aconseguir reeditar la seva majoria absoluta en les eleccions. "Perquè [Areal] ja no li servia de res, i això que eren grans amics", ha afirmat.

"Si Matas hagués guanyat les eleccions, ella hauria continuat sent la suposada relacions públiques de l'hotel", ha insistit l'acusador públic, que ha recordat que entre 2000 i 2007 el Valparaíso va facturar 400.000 euros a institucions governades pel PP i el partit mateix. El fiscal també ha insistit que la defensa de Matas només ha pogut dur un testimoni que avalàs la presumpta feina que suposadament havia fet la seva dona.

El judici contra l'expresident de les Balears Jaume Matas per suborn en el contracte de la seva esposa com a relacions públiques de l'hotel Valparaíso ha quedat avui pendent del veredicte del jurat popular que des de dilluns el jutja a l'A udiència de Palma. El procés ha recomençat a les 10.30, en la que ha estat l'última sessió, i ha acabat poc abans de la una del migdia. El fiscal Anticorrupció Pedro Horrach manté la petició d'una multa de 9.000 euros i la devolució dels 42.000 euros que la seva dona va cobrar per un any de contracte de l'hotel malgrat que, segons l'acusació, no va fer cap feina.


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF