GASTRONOMIA
Balears 22/05/2017

"Masterchef' no va reflectir la tradició pastissera de Menorca"

L'Associació professional de pastisseria, fleca i afins de Menorca lamenta la poca rigorositat respecte de la rebosteria de l'illa mostrada al programa de TVE

Ara Balears
1 min
Imatge del programa Masterchef a Fornells i que es va emetre el diumenge 21 de maig.

PalmaLa polèmica prové arran del programa número 7 de la cinquena edició de 'Masterchef', que es va emetre aquest diumenge, 21 de maig, a TVE i que havia estat enregistrat a Fornells. El menú que els concursants havien d'elaborar en la prova d'exteriors "es va presentar com a plats tradicionals menorquins i s'hi van incloure, erròniament, com a postres típiques els panellets", assenyala en un comunicat Apame, l'Associació professional de pastisseria, fleca i afins de Menorca.

"Sent els panellets un dolç típic de Catalunya i acceptant la seva puntual i esporàdica comercialització a Menorca durant la festivitat de Tots Sants dels darrers anys, no es pot, en cap cas, presentar-los com un producte típic de l'illa", hi afegeix l'associació.

"A la pastisseria local menorquina se li ha de reconèixer la identitat pròpia, per la seva antiguitat i la seva gran varietat. És principalment aquesta singularitat la que no es va reflectir en el programa 'Masterchef 5', els assessors del qual no han sabut captar la veritable riquesa i idiosincràsia de la pastisseria menorquina", reconeix Apame.

L'associació lamenta que "ha estat una gran oportunitat perduda per fer valer i donar a conèixer una part molt important i única de la gastronomia de l'illa".

stats