Mor José María González Ortea, exconseller de Turisme amb Matas

Tenia 68 anys, era enginyer de Camins, Canals i Ports i va ser fins a la seva jubilació funcionari de la Comunitat Autònoma

José María González Ortea, exconseller de Turisme del primer govern autonòmic de Jaume Matas (1996-1999) i exportaveu del PP al Parlament, ha mort aquest dimecres després de patir una greu malaltia, han informat fonts del PP.

González Ortea, nascut a Gijón (Astúries), tenia 68 anys, era enginyer de Camins, Canals i Ports i va ser fins a la seva jubilació funcionari de la comunitat autònoma.

També va exercir el càrrec de president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

El president de les Illes Balears, en el seu nom i en el de tots els membres del Govern, ha emès un comunicat en què lamenta la seva mort i ha transmès el seu condol a la seva família per aquesta trista pèrdua.

González Ortea va ser entre 1983 i 1993 cap del Servei de Conservació i Explotació del departament de Carreteres de la Conselleria d'Obres Públiques de l'administració autonòmica.

Entre 1996 i 1999 va ser conseller de Turisme, des d'on va impulsar un diàleg molt fructífer amb tot el sector turístic que va culminar amb l'aprovació de la Llei general turística de l'any 1999. A més, entre els anys 1987 i 2002 va ser diputat del Parlament de les Illes Balears.

L'any 2005 va fundar el FOGAIBA (Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears) i va ser el seu gerent fins a juliol de 2007. Des d'aquesta entitat va impulsar una notable millora de l'eficàcia en la gestió de les ajudes europees i autonòmiques per al sector primari de Balears.

"Al marge de la seva tasca de gestió política, González Ortea va ser una persona molt estimada per tots els membres dels governs i institucions de les quals va formar part i per tots els treballadors amb els quals va compartir els seus anys de carrera professional", es destaca en la nota del Govern.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF