Publicitat
Publicitat

SONDEJOS PETROLÍFERS

Marea negra avui a la Platja de Palma contra les prospeccions

La Plataforma Platja de Palma-Llucmajor i la Real Liga Naval Española han organitzat per avui a les 11.00 hores una ‘marea negra’ a la Platja de Palma per protestar contra les prospeccions petrolíferes que es pretenen realitzar a la Mediterrània. L’associació Balears diu No informà ahir en una nota que s’ha sumat a aquesta convocatòria amb la seva participació i mitjans amb la intenció que la concentració sigui tot un èxit.

L’entitat, a més, va convidar tots els ciutadans a participar en aquesta iniciativa tal com han demanat els organitzadors: vestits totalment de negre i amb pancartes o cartolines del mateix color en les quals s’evitin lemes o missatges de tipus polític, segons va recollir l’agència Efe. Balears diu No comunicà també que va rebre el suport d’altres plataformes com Eivissa Antipetrolífera, Eivissa diu No, Menorca diu No, Formentera diu No i altres entitats de diversos àmbits.

Balears diu No, que es va iniciar com una plataforma en rebuig als sondejos sísmics, informà que s’ha formalitzat recentment com a associació i recalcà “el total rebuig als projectes que diferents empreses pretenen portar a terme a la mar Mediterrània”.

La d’avui no serà la primera vegada que es portin a terme a Balears actes de protesta contra les prospeccions petrolíferes. Els més multitudinaris foren les manifestacions que es realitzaren a les diverses illes a finals del mes de febrer i en les quals participaren diversos membres del PP i del Govern, entre ells el president José Ramón Bauzá, que es desplaçà a Eivissa, l’illa que més ha protestat en contra d’aquests projectes. Des de llavors ençà, el PP ha votat a favor i en contra d’aturar les prospeccions.