March, sobre "l'adoctrinament" a centres: "El renou que fan alguns no es correspon amb la pau que hi ha"

El conseller d'Educació torna a mostrar suport a la comunitat educativa davant els atacs soferts

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, s'ha tornat a mostrar clar (i molest) contra les acusacions d'adoctrinament que pateixen alguns centres de les Illes Balears. El procés sobiranista a Catalunya ha obert la finestra a "interessos ideològics molt concrets" per passar a l'atac contra els centres educatius. Per March, no s'ha detectat cap problema.

Així com ho va expressar ahir en seu parlamentària, el conseller ha insistit que està "en contra de qualsevol adoctrinament", perquè el que es vol és una "educació en valors de democràcia". Ara bé, segons ell, a les Illes no s'està donant cap tipus d'adoctrinament, com denuncien Ciutadans, el PP i algun mitjà de comunicació.

De fet, March s'ha referit a unes informacions publicades a un mitjà de les Illes en què es denuncià que un institut "adoctrinava" els alumnes: "Des del moment que va sortir la informació, els inspectors van anar al centre a informar-se de què havia passat. Vam enviar a la Fiscalia de Menors un informe". March ha tornat a expressar el "suport a la comunitat educativa".

Rebuig als "atacs" que pateixen els docents de les Illes per les acusacions d'adoctrinament

tema català per ficar-hi cullerada.

També ha lamentat que es criticàs que a alguns centres educatius s'hagin obert debats a classe sobre l'1-O: "A les Illes Balears i a Espanya, una de les qüestions que fallen més és que les escoles haurien de debatre més".

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF