De la Manxa a la pantalla

La UIB organitza un cicle de cinema sobre Miguel de Cervantes amb motiu de la commemoració del quart centenari de la seva mort

L'art cinematogràfic ha abordat l'obra de Cervantes ja des del començament. Amb motiu de la commemoració del quart centenari de la mort de Miguel Cervantes, la Universitat de les Illes Balears (UIB) presenta el cicle de cinema cervantí De la Manxa a la pantalla, en el qual diferents especialistes en la matèria plantejaran qüestions clau de la tradició fílmica cervantina com ara la recepció de la figura del Quixot en el cinema soviètic en el context de la Revolució, la transtextualitat filmicoliterària i les versions cinematogràfiques fallides del Quixot, alhora que es veurà una selecció de les adaptacions cinematogràfiques més rellevants de les obres de Cervantes. 

El cicle seminari es realitzarà al llarg dels mesos d'octubre i novembre a l'auditori del Centre de Cultura Sa Nostra i constarà de 25 hores distribuïdes en sis sessions en les quals es combinaran les conferències plenàries i el visionat de diferents adaptacions fílmiques de l'obra de Cervantes. Així mateix, el cicle es clausurarà amb un concert de música cervantina de la mà de l' Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

En aquest cicle, es combinaran les sessions teoricoexpositives i diversos muntatges cinematogràfics de l'obra de Miguel de Cervantes. Així mateix, cada una de les sessions es clausurarà amb un col·loqui entre els conferenciants i els assistents, atès que la clau d'aquest projecte consisteix a crear un espai de diàleg interdisciplinari que impliqui tots els participants.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF