Balears 07/08/2013

Mancor també es declara contra el TIL

L'abstenció de dos regidors del PP, a l'equip de govern, permeté aprovar la moció

Margalida Bonnín
2 min

Mancor.Dos regidors que s'abstingueren en la votació permeten ahir a Mancor, un municipi governat amb majoria absoluta pel PP, l'aprovació d'una moció a favor del model lingüístic integrador de les Balears i que demana la derogació del decret de trilingüisme (TIL).

El batle, Joan Antoni Ripoll, que hi votà en contra, afirmà que els regidors tenen llibertat de vot i defensà la seva posició dient que no creu que el TIL pugui generar problemes. Per la seva banda, Josep Frontera, que s'abstingué igual que Elionor Coll, es negà a fer declaracions. Guillem Villalonga, portaveu del PSM-IV, el grup que havia presentat la moció, es mostrà satisfet i sorprès pel resultat, que fou de quatre vots a favor (PSM-IV i PSOE) i, a l'equip de govern, dues abstencions, dos vots en contra i la manca d'un vot per l'absència d'una edil.

Aquesta moció es discutí ahir després que l'anterior batle, Bernadí Coll, s'hi hagués negat durant el ple en què cedí la batlia a Ripoll el 3 de juliol passat. Segons la nota enviada ahir pels nacionalistes, en aquella ocasió Coll va assegurar, davant la plana major del PP, que els populars hi votarien en contra. Llavors, però, la retirà de l'ordre del dia al·legant que era una moció que mereixia ser discutida. Com a reacció, els tres edils del PSM-IV abandonaren la sala en senyal de protesta.

Populars discrepants

Sa Pobla, Lloret, Santa Eugènia i Mancor són els quatre pobles governats pel PP amb majoria absoluta en què s'han aprovat diferents mocions que demanen la derogació del TIL, en alguns casos amb matisos introduïts pel PP que incideixen a qüestionar-ne el mètode d'aplicació i no el fons. També s'han aprovat mocions similars en pobles governats en coalició pel PP, com a Vilafranca, Sineu i Pollença. En tots s'han produït abstencions per part dels populars. En altres pobles on el PP no governa amb majoria absoluta, els seus regidors han donat suport a la moció, com a Sant Llorenç, sovint al·legant que complien la voluntat dels centres educatius del municipi.

El text que es va aprovar ahir demana també que es garanteixi un mínim del 50% d'hores lectives en català i que es millori l'ensenyament escolar de l'anglès.

stats