El bisbe de Mallorca reitera la "tolerància zero" davant els possibles abusos sexuals

Xavier Salinas ha insistit en la necessitat de "donar suport a les víctimes i respectar la presumpció d'innocència"

El bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, ha reiterat aquest dimecres la postura de "tolerància zero" de la Diòcesi davant presumptes abusos comesos per sacerdots de l'illa, i ha insistit en la necessitat de "donar suport a les víctimes i respectar la presumpció d'innocència".

Salinas ha reconegut, en declaracions a la ràdio Cope, el "moment difícil" que travessa la Diòcesi per les denúncies sobre abusos sexuals que afecten diversos sacerdots de Mallorca, de les quals ha dit que, tot i que "ambigües" són "de gran importància", per la qual cosa ha demanat "serenitat i respecte per les investigacions".

En referència a la denúncia publicada contra el rector de Sa Pobla per part d'un escolà, Salines s'ha mostrat "sorprès" per aquest cas que "no afecta un menor, sinó un home de 38 anys", i ha assenyalat que davant aquesta denúncia es prendran mesures cautelars, de manera que el denunciat deixarà la parròquia perquè pugui defensar-se i "perquè un rector és una persona pública".

Segons el bisbe, d'aquesta manera "surten al capdavant de l'escàndol que puguin provocar" aquest tipus d'informacions, i ha insistit que "si hi ha denúncia, s'investigarà amb total transparència i es cercarà la veritat". Salinas ha fet una crida als sacerdots per mostrar que "el celibat té sentit i pes i és una cosa que han de demostrar, no es dóna per descomptat" i que els moments de dificultats també són "una oportunitat de creixement".

Salinas ha reconegut "la creixent preocupació i temor" entre els sacerdots, els qui es mostren "insegurs" en com actuar en el seu treball pastoral amb nens i joves "per la por que es malinterpreti tot el que fan".

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF